- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

DNR: Ukrajinski nacionalisti spremaju provokaciju u Marijupolju

© Sputnik / Sergeй Averin / Uđi u bazu fotografijaPripadnik Narodne milicije DNR na kontakt-liniji
Pripadnik Narodne milicije DNR na kontakt-liniji - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
Pratite nas
Ukrajinski nacionalisti pripremaju provokaciju u Marijupolju, tako što dovode stanovništvo u fabriku u tom gradu i postavljaju vojnu opremu u njenoj blizini, saopštila je Narodna milicija DNR.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
„Prema operativnim informacijama dobijenim u gradu Marijupolju, na teritoriji pogona 'Azovstal', komandant specijalnog odreda 'Azov' 12. oklopne jedinice Nacionalne garde Ukrajine priprema masovnu provokaciju koja bi dovela do smrti civila“, prenosi Narodna milicija DNR u Telegramu.
Navedeno je da se civilno stanovništvo dovodi na teritoriju fabrike 'Azovstal'. Ljudi se uvode u minirane radionice i kancelarije, a vojna oprema je razmeštena u dvorištu preduzeća.
„U slučaju proboja jedinica Oružanih snaga Ruske Federacije u odbrani grada Mariupolja, nacionalisti planiraju da miniraju zgradu fabrike, kako bi potom optužili rusku stranu za ubijanje civila i uništavanje infrastrukture artiljerijom“, navedeno je u izveštaju.
U 34. školi u Marijupolju nacionalisti kao taoce drže više od 60 civila, među kojima su više od polovine žene i deca. Tu nasilno dovode sve građane koji su pokušali da napuste grad humanitarnim koridorima, saopštila je DNR.
Portparol Narodne milicije DNR Eduard Basurin je prethodno rekao da ruska vojska ne ulazi u Marijupolj, ali da ukrajinska vojska sada blokira izlazak stanovnika humanitarnim koridorima iz grada.
On je naglasio je da niko neće otvarati vatru na stambene četvrti u tom gradu.
Donbas - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
RUSIJA
Rusija: LNR preuzela kontrolu nad još sedam naseljenih mesta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala