- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ambasada Rusije: Nismo dobili od poljskih vlasti informaciju o oduzimanju imovine

© AP Photo / ALIK KEPLICZPogled na Stari grad u Varšavi
Pogled na Stari grad u Varšavi - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
Pratite nas
Ambasada Rusije u Poljskoj nije dobila zvaničnu informaciju poljskih vlasti o konfiskaciji nepokretnosti u Varšavi, saopštio je Sputnjiku ambasador Rusije Sergej Andrejev.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).

„Mi, kao i ranije, nismo dobili informaciju poljske strane niti dokumentaciju koja bi to opravdala. Kada je dobijemo onda ćemo je proučavati“, rekao je Andrejev.

Ruski ambasador je naveo da je „suština pitanja odavno i jako dobro poznata“.
„Među ruskom i poljskom stranom postoje nesuglasice koje se tiču diplomatskih nepokretnosti koje mi ovde imamo i koju Poljska ima u Rusiji. Po tim pitanjima se već dugi niz godina vode pregovori. Mi smo računali na to da će se nakon tih pregovora donositi odluke koje će ujedno i biti sadržane u sporazumu. Međutim, poljska strana je, očigledno, zbog eskalacije u Ukrajini, preduzela takav oštar korak“, pojasnio je on.
Andrejev smatra da škole pri ambasadi Rusije u Varšavi mogu i dalje da rade.
„Videćemo kako će se situacija nadalje razvijati. Računamo na to da neće biti prepreka za rad škole. Uskoro će i kraj školske godine, deca moraju da uče“, zaključio je ruski ambasador.
Ranije je bilo saopšteno da je Poljska počela proces oduzimanja ruske imovine u Varšavi, uključujući i škole pri ambasadi Rusije.
Ruska ambasada u Varšavi - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
RUSIJA
Poljska počela proces oduzimanja ruske imovine u Varšavi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala