- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obradović objasnio zašto je odbio Hrvatsku /video/

© Foto : ABA liga / Partizan NIS / Dragana StjepanovićŽeljko Obradović – trener Partizana
Željko Obradović – trener Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Željko Obradović, proslavljeni srpski trener, rekao je da odbio ponudu Košarkaškog saveza Hrvatske iz prostor razloga, odnosno zato što više nema nameru da bude selektor nijedne reprezentacije.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
Željko Obradović dao je obećanje pre sedmanaest godina, nakon što je doživeo neuspeh sa reprezentacijom Srbije na domaćem terenu, na Evropskom prvenstvu.
Zarekao se i dan-danas drži obećanje, što je otkrio i u razgovoru za hrvatski Indeks.
„Za Dina (Rađu) bih mnoge stvari uradio, jer je on moj veliki prijatelj. Ali, ta situacija, sigurno ne. Iz prostog razloga, kada sam završio sa reprezentacijom svoje zemlje, rekao sam da nikada nijednu drugu reprezentaciju ne bih mogao da treniram. Ne bih mogao da drugu selekciju vodim protiv moje zemlje. Ne bih mogao. Imao sam mnogo ponuda, sve sam ih odbio, a jedini razlog je bio taj. Ne zato što je Hrvatska, kažem, imao sam ponude mnogih reprezentacija, ali ta opcija za mene ne postoji“, rekao je Obradović.
Hrvatska reprezentacija već godinama se nalazi u velikom problemu, a nije da ne poseduje dobre košarkaše, već jednostavno ne postoji sistem.
„Reprezentacija Hrvatske, da je kompletna, bila bi veoma ozbiljna. Kao što bi i sve ostale bile mnogo ozbiljnije. Mnogi igrači ne igraju, iz raznoraznih razloga. Voleo bih da se ljudi ujedine u evropskoj košarci i da se napravi kalendar dobar za igrače. Povećan je broj utakmica, igrači igraju različita takmičenja... Sve to iziskuje ogroman napor i oni nemaju za oporavak“, rekao je ŽOC.
Jokić dominirao pa čuo lepe vesti: Srbinu konačno stiže dobro poznato pojačanje
Đorđević o pozdravima u Beogradu: Uvek me dočekaju na ovaj način
Pešić: Nije nam bilo lako da pobedimo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala