- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zamenik ruskog ambasadora u UN uhvatio Stejt department kako širi lažne vesti

© AP Photo / Richard DrewSednica Saveta bezbednosti UN
Sednica Saveta bezbednosti UN - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Zamenik ambasadora Rusije pri UN Dmitrij Poljanski ukazao je na lažnu vest koju je na svom Tviter nalogu objavio portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
Prajs je na svom nalogu objavio deo iz govora ukrajinskog ambasadora pri UN Sergeja Kislice u Generalnoj skupštini. Kislica je u ponedeljak pročitao navodnu sms prepisku ruskog vojnika sa majkom. Vojnik je navodno učestvovao u vojnoj operaciji u Ukrajini i navodno je ubijen ubrzo nakon te prepiske.
Kako je napisao Prajs, poslednje vojnikove reči bile su: “Mama, tako je teško“ .

„Potresno ali totalna laž. Vojnici ne koriste telefone, posebno sa pristupom internetu, tokom borbenih dejstava. Nemaju ni pasoše što se često pojavljuje u drugim lažnim vestima o navodno ubijenim ili zarobljenim ruskim vojnicima“, napisao je Poljanski.

Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“ i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć.
Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini. On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da položi oružje i ode kući.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala