- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Kolosalna masa antiruskih lažnih vesti, iza svega stoje specijalne službe NATO

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMarija Zaharova
Marija Zaharova  - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Iza antiruskih lažnih vesti u vezi sa ruskom vojnom operacijom u Ukrajini stoje specijalne službe NATO, izjavila je predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
„Kolosalna masa fejkova… Sada sve to popunjava naš informacioni prostor. Šta više hoću da kažem da iza svega toga stoje prave specijalne službe, ne neke izmišljene … To je kolosalno suprotstavljanje kojim se rukovodi i diriguje iz Brisela. To je nesumnjivo infrastruktura NATO “, rekla je ona za TV „Rusija 24“.

O zapadnim sankcijama

Moskva nije još osmislila sve uzvratne mere na sankcije Zapada, rekla je Zaharova.
„Sankcije će biti kao bumerang, udariće i već udaraju po njihovim sopstvenim zemljama ne samo u vidu naših kontramera, od kojih mnoge još nisu osmišljene, već zbog toga što je svet povezan, ekonomija globalizovana i naša zajednička ekonomska i finansijska delatnost ne može da ne trpi posledice ako se jednom delu sveta nanosi apsolutno divljački udar od drugog dela sveta “, rekla je ona.
Prema rečima Zaharove, kolektivni Zapad ruši čitavu postojeću međunarodno-pravnu osnovu.
Sankcije Zapada su amoralne, dodala je ona.
Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“ i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć.
Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini. On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da položi oružje i ode kući.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
RUSIJA
Zaharova: Evropa vodi ekonomski rat protiv Rusije 800 godina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala