Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić o zabrani RT i Sputnjika: Neki misle da su medijske slobode da samo oni postoje

© Tanjug / Strahinja AćimovićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić na otpočinjanju izgradnje budućeg auto-puta ka Sarajevu, od Sremske Rače do Kuzmina.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otpočinjanju izgradnje budućeg auto-puta ka Sarajevu, od Sremske Rače do Kuzmina. - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
„Neki od njih hoće sve nas koji drugačije mislimo da strpaju u logore, zabranjivali bi sve medije koji drugačije govore. Sve je to u redu. Sve to ljudi vide. Mnogi kad pričaju o medijskim slobodama, misle da su medijske slobode da samo oni postoje, i niko drugi“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
On je tako odgovorio na novinarsko pitanje kako komentariše pozive pojedinih novinara u Srbiji da se u našoj zemlji zabrani rad ruskih medija, „Sputnjika“ i RT.
„Imaju priliku da 3. aprila pobedi njihovo jednoumlje ili će da pobedi demokratska i pristojna Srbija, pa ćemo da vidimo. Mesec dana je do toga. Za mene je previše, imajući u vidu sve ono s čime se suočavamo na dnevnom nivou, ali za njih mesec dana strpljenja nije ništa“, kazao je Vučić.
On je, na obeležavanju početka radova na deonici Sremska Rača-Kuzmin u okviru projekta izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo, prokomentarisao i podizanje borbene gotovosti hrvatske vojske, rekavši da nema razloga za podizanje borbene gotovosti Vojske Srbije, te da ne želi da to radi predstave radi.
„To je njihovo pravo. Neka rade svoj posao. Mi nemamo razlog da podižemo borbenu gotovost. Ne radimo to predstave radi”, poručio je on.
Na pitanje kako će se Srbija postaviti na glasanju na specijalnoj sednci Generalne skupštine UN o situaciji u Ukrajini, koju je u nedelju sazvao Savet bezbednosti UN, Vučić je odgovorio:
„Za sve što se odnosi na kršenje teritorijalnog integriteta, Srbija se pridružuje, a u pitanjima koja se tiču uveođenja sankcija – Srbija se ne pridružuje“.
Odgovarajući novinarima na pitanje da prokomentariše „javna pitanja hrvatskog RTL-a dokle će Vučiću da se dozvoli da sedi na dve stolice, i u Briselu i u Moksvi“, predsednik je ponovio da Srbija ima samo jednu, svoju stolicu, ali i istakao da je izložena velikim pritiscima.
„Mi imamo svoju stolicu, a pristici su ogromni na našu zemlju i biće mnogo teško izdržati ih, pitanje je i kako i šta...“, rekao je Vučić.
Na kraju obraćanja novinarima, Vučić je ipak poručio da veruje u dobru budućnost Srbije, kao i da ćemo uspeti da odolimo svim pristicima, prenosi Tanjug.
Radijski studio Sputnjika Srbija u Beogradu. - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
RUSIJA
Zabranjuju Sputnjik na Jutjubu – gledajte nas na slobodnoj video platformi Odysee
Logo Jutjuba - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
RUSIJA
Jutjub blokirao RT i Sputnjik u Evropi, nedostupan i kanal srpskog Sputnjika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala