- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novi udar na ruski sport – i to na najtrofejniji

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaRuska klizačica Kamila Valijeva
Ruska klizačica Kamila Valijeva - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Međunarodna klizačka unija saopštila je da je ruskim i beloruskim sportistima zabranjeno da se takmiče pod njenim pokroviteljstvom.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
„Sledeći preporuke MOK-a, zabranjujemo ruskim i beloruskim umetničkim klizačima, brzim klizačima i klizačima na kratkim stazama učešće na međunarodnim takmičenjima, uključujući svetska prvenstva i druge turnire pod okriljem te organizacije, do daljnjeg. Odluka stupa na snagu odmah“, navodi se na zvaničnom sajtu.
MOK je u ponedeljak izdao saopštenje u kom savetuje druge sportske organizacije da zabrane učešće ruskim sportistima zbog situacije u Ukrajini.
MOK je dodao da ruskim i beloruskim takmičarima može da se dozvoli učešće samo pod neutralnom zastavom, odnosno bez državnih obeležja.
Međunarodna klizačka unija, po svemu sudeći, neće dozvoliti ni to, te će Svetsko prvenstvo u Monpeljeu, koje se održava od 21. do 27. marta, proći bez najboljih klizača i klizačica na svetu.
Rusija je na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Pekingu bila najuspešnija reprezentacija u umetničkom klizanju osvojivši šest medalja, dve zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu.
Rusiji oduzeta organizacija Svetskog prvenstva
VTA obrisao, pa vratio zastavu Rusije i osnovne informacije /foto/
Svitolina pred odustajanjem – Potapova objavila saopštenje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala