- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

U porastu broj zaraženih koronom i broj pacijenata na respiratorima

© Sputnik / Lola ĐorđevićRed ispred kovid ambulante
Red ispred kovid ambulante - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
U poslednja 24 časa u Srbiji je na virus korona testirano 15.116 osoba od kojih je pozitivno 2.886. Nažalost, preminulo je 39 osoba. Na respiratorima je 105 pacijenata.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
U Srbiji je juče na virus korona testirano 14.667 osoba, od kojih je bilo pozitivno 2.703. Nažalost, za 24 časa preminule su 42 osobe. Na respiratorima su bila 104 pacijenata.
Virus se navikao na ljude, ljudi na virus. Verujem da će proleće doneti olakšanje, ali podsećam da je epidemiološka situacija nesigurna, i da omikron nije baš "lagan" za svakoga, rekao je prof. dr Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba, preneo je „Blic“.
„Trenutna epidemiološka situacija se može oceniti kao nesigurna, zbog toga što i dalje svakog dana imamo veliki broj pozitivnih, bez obzira što su brojevi pali u odnosu na prethodni period kada smo beležili rekorde. Ono što me i dalje brine je i što doprinosi ovoj „nesigurnoj epidemiološkoj situaciji“ je broj preminulih, koji se kreće od 50, ili nešto manje ili više od toga“, rekao je Tiodorović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala