- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sputnjik: Tviterovo obeležavanje naloga zaposlenih u Sputnjiku ─ lov na veštice

© REUTERS / Brendan McDermidLogo Tvitera na Njujorškoj berzi
Logo Tvitera na Njujorškoj berzi - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Tviter je počeo da obeležava naloge zaposlenih u Sputnjiku, agencija ovo smatra „lovom na veštice“, saopštila je pres služba Sputnjika.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
„Društvena mreža šalje sledeće poruke zaposlenima agencije: ‘Tviter dodeljuje posebne oznake nalozima koje vode državni mediji kako bi pružio bolji kontekst i obezbedio transparentnost. Utvrdili smo da vaš nalog pripada vladinoj agenciji i dodelili mu takvu oznaku’“, navodi se u saopštenju.
Pres služba je istakla da ovo smatra „još jednim nečuvenim korakom američke društvene mreže, lovom na veštice i direktnim progonom naših novinara“.
Pres služba je dodala i da se „sa nestrpljenjem čeka etiketu na nalozima novinara ‘Bi-Bi-Sija’, ‘Dojče velea’ i drugih zapadnih državnih medija“.
U ponedeljak su potvrđena dva takva slučaja: jedan u Srbiji, a drugi u Španiji. S druge strane, zvanični nalozi zapadnih medija nemaju nikakvo obeležje.
Stranica Tvitera na ekranu kompjutera - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
SRBIJA
Tviter „žigoše“ zaposlene u Sputnjiku Srbija: Obeleženi privatni nalozi novinara na društvenoj mreži
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala