- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Za nas je sezona gotova“ – kraj za ruske skijaše u Svetskom kupu

© REUTERS / MARKO DJURICARuski kros-kantri skijaš Aleksandar Boljšunov
Ruski kros-kantri skijaš Aleksandar Boljšunov - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Jelena Vjalbe, predsednica Skijaškog saveza Rusije, saopštila je da su ruski skijaši završili učešće u Svetskom kupu za ovu sezone, te da će se do kraja takmičiti samo u domaćim takmičenjima.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
U utorak su norveški mediji preneli kako ruskim takmičarima neće biti dozvoljeno učešće u njihovoj državi, nebitno na konačnu odluku Svetske skijaške federacije.
Povodom toga oglasila se Vjalbe rekavši da se ruski skijaši svakako neće takmičiti, iako FIS još nije izdao nikakvo zvanično saopštenje.
Za nas je međunarodna sezona gotova. Učestvovaćemo samo u domaćim takmičenjima. Da li ćemo i organizovati nešto umesto Svetskog kupa, to ćemo odlučiti sa ministrom sporta“, rekla je Vjalbe.
Međunarodna klizčka unija u utorak je saopštila da se svi ruski i beloruski sportisti suspenduju do daljnjeg, dok je Rusiji oduzeta i organizacija Svetskog prvenstva u odbojci.
Novi udar na ruski sport – i to na najtrofejniji
Svitolina pred odustajanjem – Potapova objavila saopštenje
Rusiji oduzeta organizacija Svetskog prvenstva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala