Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Selaković upoznao ambasadore članica EU sa zaključcima Vlade o situaciji u Ukrajini

© Foto : MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA/BRANKO LAZICSelaković sa ambasadorima članica EU
Selaković sa ambasadorima članica EU - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se sa šefom Delegacije EU Emanuelom Žofreom i ambasadorima država članica EU i tom prilikom ih upoznao sa zaključcima Vlade o situaciji u Ukrajini. Selaković je podsetio da Srbija veoma jasno poziva na poštovanje principa međunarodnog prava, ukazavši da je to osnova njene spoljne politike.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
Nikola Selaković je upoznao ambasadore sa Zaključkom Saveta za nacionalnu bezbednost, koji je Vlada Srbije usvojila 27. februara povodom situacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
Šef srpske diplomatije je poručio da Srbija izražava najiskrenije žaljenje zbog izbijanja krize i sukoba u Ukrajini.
„Smatramo veoma pogrešnim narušavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta svake države, pa samim tim i Ukrajine“, istakao je Selaković.
Podsetio je da Srbija veoma jasno poziva na poštovanje principa međunarodnog prava, ukazavši da je to osnova njene spoljne politike.
Selaković je naglasio da Srbija daje punu podršku pregovorima dve strane i svim kredibilnim međunarodnim naporima za iznalaženje mirnog i političkog rešenja krize u Ukrajini, navodi se u saopštenju.
„Srbija će, u ovim izazovnim vremenima nastaviti da dosledno čuva mir i stabilnost u Jugoistočnoj Evropi. Savremeni izazovi pokazuju da se sve nesuglasice na našem kontinentu moraju rešavati mirnim sredstvima i dijalogom“, poručio je Selaković, prenela je RTS.
Nikola Selaković na sastanku sa Oleksandrom Aleksandrovičem - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
SRBIJA
Selaković upoznao ambasadora Ukrajine sa zaključkom Saveta za nacionalnu bezbednost
Konferencija za medije Vlade Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
SRBIJA
Vlada Srbije usvojila zaključak Saveta za nacionalnu bezbednost
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala