- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija uputila protesnu notu Americi: Odgovorni ste za bezbednost ruske ambasade u Vašingtonu

© Sputnik / Alekseй Agarыšev / Uđi u bazu fotografijaUlaz u ambasadu Rusije u Vašingtonu
Ulaz u ambasadu Rusije u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov je na sastanku sa američkim ambasadorom u Moskvi Džonom Salivanom uputio protesnu notu u vezi sa neprijateljskim postupcima ispred ambasade Rusije u SAD i zbog toga što američka policija nije reagovala u nizu događaja.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
„Ambasadoru je izražen odlučan protest zbog neprijateljskih postupaka pored diplomatskih predstavništva Rusije u SAD, kao i zbog toga što američka policija nije reagovala u nizu događaja, a odgovorna je za bezbednost stranih ambasada“, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.
Osim toga, Rjabkov je predao američkom ambasadoru zahtev da se preduzmu mere u cilju bezbednosti ruskih institucija u inostranstvu.
„Predat je zahtev da se hitno preduzmu iscrpne mere za obezbeđenje integriteta ruskih institucija, zaštite života i zdravlja njihovih saradnika i članova porodica u skladu sa međunarodnim obavezama Vašingtona“, informisali su u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije.
Ministarstvo je takođe ukazalo da su pokrenuta i neka druga bilateralna pitanja, među kojima i ona iz vojno-političke sfere.
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
RUSIJA
Amerika uvodi sankcije protiv Ruskog fonda za direktne investicije i njegovog šefa
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala