- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin potpisao ukaz: Specijalne ekonomske mere zbog zapadnih sankcija

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin potpisuje ukaz o priznavanju nezavisnosti DNR i LNR
Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisuje ukaz o priznavanju nezavisnosti DNR i LNR - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz „O dodatnim privremenim ekonomskim merama za osiguravanje finansijske stabilnosti Rusije“, saopštila je pres-služba Kremlja.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
Kako je precizirano, ove mere su izazvane „neprijateljskim delovanjem SAD, koje je u suprotnosti sa međunarodnim pravom, i delovanjem stranih država i međunarodnih organizacija koje su im se pridružile“. Usmerene su na zaštitu nacionalnih interesa.
„Od 2. marta 2022. godine zabraniti iznošenje iz Rusije gotovine u stranoj valuti i (ili) monetarnih instrumenata u stranoj valuti u iznosu većem od 10.000 američkih dolara obračunatom po zvaničnom kursu Centralne banke Rusije, utvrđenom na dan iznošenja“, navodi se u saopštenju.
Putin je takođe naložio da se od 2. marta za rezidente utvrdi poseban postupak transakcija za izdavanje kredita u rubljama, kao i za prodaju hartija od vrednosti i nepokretnosti stranim licima koja su povezana sa državama koje su uvele sankcije protiv Rusije.
Za sprovođenje takvih operacija biće neophodna dozvola vladine komisije za strane investicije.
„Postupak za sprovođenje (izvršenje) transakcija (operacija) predviđen ovim ukazom ne primenjuje se na transakcije (operacije) u kojima su strane Centralna banka Ruske Federacije i državni organi“, precizirano je u saopštenju.
Pored toga, banke imaju pravo da vrše prenos deviza na korespondentske račune u nerezidentnim bankama uz ograničenja predviđena ukazom.
Ukaz stupa na snagu od dana objavljivanja.
Posledice „finansijskog nuklearnog oružja“ koje je Zapad upotrebio protiv Rusije bile su tema emisije „Novi Sputnjik poredak“.
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
RUSIJA
Putinov odgovor na ekonomske sankcije Zapada: Nema iznošenja novca u inostranstvo
Sputnjik cenzura - ilustracija  - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
SRBIJA
Poštovani pratioci, pod udarom smo brutalne cenzure – evo kako da budete uz nas
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala