- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Prestolonaslednik Emirata: Rusija ima pravo da osigura nacionalnu bezbednost

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaSastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i naslednog princa od Abu Dabija Muhameda el Nahajana
Sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i naslednog princa od Abu Dabija Muhameda el Nahajana - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je sa prestolonaslednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom el Nahjanom o toku realizacije sporazuma u formatu OPEK+ i situaciji u Ukrajini. Al-Nahjan je konstatovao da Rusije ima pravo da osigura nacionalnu bezbednost.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.

„Razmotrena je takođe situacija oko Ukrajine. Vladimir Putin je detaljno izložio uzroke, ciljeve i zadatke ruskih specijalnih vojnih operacija za zaštitu Donbasa. Muhamed al Nahjan je konstatovao pravo Rusije da obezbedi nacionalnu bezbednost“, piše u saopštenju.

Razmotren je tok realizacije sporazuma u formatu OPEK+. Podvučena je namera da se nastavi sa koordinacijom dve zemlje u interesu podrške stabilnosti svetskom energetskom tržištu“, navodi se u saopštenju.
Vladimir Putin i Muhamed el Nahjan su izrazili spremnost u daljem razvoju bilateralnih odnosa strateškog partnerstva.
„Razmotrena su aktuelna pitanja saradnje Rusije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Data je visoka ocena postignutom nivou u političkoj, trgovinsko-ekonomskoj i drugim oblastima. Podvučen je važan značaj konstruktivnog zajedničkog rada u okviru međunarodnih organizacija, pre svega Ujedinjenih nacija. Izražena je obostrana spremnost na dalji razvoj bilateralnih odnosa strateškog partnerstva“, navodi se u saopštenju.
Strane su potvrdile da će i dalje sarađivati na različitim nivoima.
Sputnjik cenzura - ilustracija  - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
SRBIJA
Poštovani pratioci, pod udarom smo brutalne cenzure – evo kako da budete uz nas
Gvozdena kupola je izraelski protivraketni odbrambeni sistem - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2022
SVET
Mediji: Izrael razmišlja da proda „Gvozdenu kupolu“ Emiratima – da li je na pomolu savez protiv Irana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala