- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Potonuo zapaljeni brod koji je prevozio 4.000 luksuznih automobila iz Nemačke u Ameriku /video, foto/

© AP Photo / (Portuguese Air ForceBrod "Felisiti Ejs"
Brod Felisiti Ejs - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Teretni brod sa četiri hiljade luksuznih automobila, koji se zapalio pre dve nedelje, potonuo je danas kod Azorskih ostrva.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
Žoao Mendes Kabekas, kapetan iz najbliže luke na ostrvu Fajalu, rekao je da je brod „Felisiti Ejs“ s panamskom zastavom potonuo zbog strukturnih problema prouzrokovanih požarom i nemirnim morem, u trenutku kada su pokušali da ga odvuku.
„Kada je počelo izvlačenje počela je da ulazi voda. Brod je izgubio stabilnost i potonuo“, rekao je on.
© AP Photo / Portuguese NavyBrod "Felisiti Ejs"
Brod Felisiti Ejs - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Brod "Felisiti Ejs"
Brod je prevozio 4.000 vozila koje je proizveo „Folksvagen“ iz Nemačke u SAD. Požar je izbio 16. februara a posada od 22 člana je evakuisana istog dana.
Nafta iz broda za sada nije iscurila, ali se strahuje da bi tankovi s gorivom mogli da budu oštećeni dok brod bude ležao na dnu Atlantika na dubini od oko 3.500 metara, preneo je „Jutarnji list“.
„Folksvagen“, koji je prošle nedelje saopštio da će štetu na vozilima pokriti osiguranje, potvrdio je da je brod potonuo.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala