- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Peskov o finansijskom ratu EU protiv Rusije: Maske su spale

© Sputnik / Maksim BlinovMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Agresivni koraci protiv Rusije su ultrakoncentrovani, sve se to dešavalo i ranije, ali su sada maske spale, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući reči francuskog ministra finansija o totalnom „finansijskom ratu“ protiv Rusije.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
„Ovo nije prva izjava ove vrste. I da, sada su ovi agresivni koraci prema našoj zemlji ultrakoncentrovani. Ali ta dejstva su se, ustvari, dešavala i ranije. Jednostavno možda nisu bila vidljiva golim okom. Ali stručnjaci dobro shvataju sve diskriminatorne mere, mere sa nelojalnom konkurencijom i tako dalje. Odnosno, svega ovoga bilo je i ranije. Samo je sada sve to koncentrovano, krajnje koncentrovano. I, što bi se reklo, spale su maske“, ocenio je Peskov.
Portparol je dodao i da sada potrošači hiperemotivno reaguju na rast cena, ali da je to prva reakcija.
„Želim samo da svi budu mirni i da izrazim uverenje da će, zapravo, za nekoliko dana ove emocije splasnuti i da će doći na red uobičajena, smirena, trezvena procena onoga što se dešava, uzimajući u obzir mere preduzete kako bi se smanjila šteta i ublažili rizici“, dodao je Peskov.
Ranije je francuski ministar finansija Bruno le Mer izjavio da će Evropska unija voditi globalni ekonomski i finansijski rat protiv Rusije.
Zapadne zemlje su tokom vikenda inicirale nove sankcije Rusiji. Tako je, u vezi sa operacijom Rusije u Ukrajini, Evropska unija zabranila svim ruskim avionima sletanje, poletanje ili letenje iznad teritorije EU, a takođe je svojim kompanijama zabranila isporuku civilnih aviona i rezervnih delova Rusiji.
Posledice „finansijskog nuklearnog oružja“ koje je Zapad upotrebio protiv Rusije bile su tema emisije „Novi Sputnjik poredak“.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
RUSIJA
Zaharova: Evropa vodi ekonomski rat protiv Rusije 800 godina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala