- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Milanović: Nije podignut stepen pripravnosti hrvatske vojske

Hrvatska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Hrvatski predsednik Zoran Milanović demantovao je tvrdnje premijera Andreja Plenkovića da je hrvatska vojska podigla stepen pripravnosti zbog situacije u Ukrajini.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
U saopštenju kabineta Milanovića napominje se da sadašnje stanje bezbednosti u Hrvatskoj ne zahteva povećanje pripravnosti Oružanih snaga Hrvatske.

"Niti je Vlada Hrvatske predložila, niti je predsednik naredio povećanu pripravnost Oružanih snaga Republike Hrvatske", navodi se u saopštenju i napominje da, prema Zakonu o odbrani, pripravnost Oružanih snaga naređuje predsednik, na predlog Vlade Hrvatske, prenosi portal Indeks.

U saopštenju se dodaje da je Milanović u stalnom kontaktu sa vojnim vrhom Oružanih snaga Hrvatske i čelnicima bezbednosno obaveštajnih agencija.
Ističe se i da prema Zakonu o odbrani stanje pripravnosti podrazumeva mobilizacijske, organizacione, bezbednosne i druge i postupke koji su potrebni radi sprečavanja i uklanjanja opasnosti od napada na Hrvatsku i drugih opasnosti koje ugrožavaju suverenitet, nezavisnost i teritorijalnu celovitost Hrvatske, građana i imovine.
Plenković je juče posle sednice Predsedništva i Nacionalnog veća HDZ rekao da je hrvatska vojska podigla stepen pripravnosti od uobičajenog stanja s obzirom na globalne okolnosti.
"S posebnom pažnjom pratimo sva zbivanja u našem susedstvu, jugoistoku Evrope. Nikako ne bismo želeli da dođe do bilo kakve destabilizacije situacije u bilo kojoj od nama susednih zemalja", rekao je Plenković .
Hrvatska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
REGION
Hrvatska vojska podigla stepen pripravnosti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala