- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lider DNR: Vojna operacija u Ukrajini ide ubrzanim tempom

© Sputnik / Ivan Rodionov / Uđi u bazu fotografijaBaterija raketnih lansera "Grad" u blizini Marijupolja
Baterija raketnih lansera Grad u blizini Marijupolja - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Specijalna vojna operacija demilitarizacije Ukrajine odvija se brže nego što je planirano, tempo je visok, izjavio je lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
„Tempo je, s obzirom na sve elemente, dosta visok, idemo negde čak i pre roka, jer su po planu bili i drugi datumi, s obzirom da smo bili svesni sa čime ćemo se suočiti“, rekao je Pušilin za emisiju „Solovjov uživo“.
Prema njegovim rečima, trenutno je za civilno stanovništvo bolje da ostane kod kuće, jer se ne zna kako će se ponašati nacionalisti.
„Bolje je za civilno stanovništvo da se nigde ne kreće, nigde ne beži, ne ide, bolje je da ostane kod kuće i samo sačeka oslobođenje“, ocenio je Pušilin.
Kako je istakao, DNR ne zna „kako će se ponašati nacionalisti“.
On je dodao da se broj ukrajinskih vojnika koji su se predali kreće u stotinama kao i da im je obezbeđena hrana i medicinska pomoć.
„Oni su položili oružje... sve one koji su položili oružje imamo zadatak da ih vratimo kući posle završetka borbenih dejstava, nakon što potpišu izjave da se neće boriti protiv Donjecke Narodne Republike, Luganske Narodne Republike i Ruske Federacije. Sve koji polože oružje. Obezbeđeno im je sve što im je potrebno, hrana, medicinska pomoć, do kraja borbenih dejstava“, naveo je Pušilin.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije naglasilo da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Situacija u DNR - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
RUSIJA
Rusija ne veruje da Kijev želi dogovor, Bajden pomešao Ukrajince i Irance
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala