Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kurti najavio osnivanje fonda za Kosovske bezbednosne snage

© AP Photo / Visar KryeziuLider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti
Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Aljbin Kurti, premijer privremenih institucija u Prištini, najavio je danas da će biti osnovan fond bezbednosti za takozvane Kosovske bezbednosne snage i pozvao je članove dijaspore, kao i ostale građane, da doniraju novac za KBS, prenosi Reporteri.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
„U skladu sa potrebama Kosovskih bezbednosnih snaga, trenutnom situacijom i nakon konsultacija sa međunarodnim partnerima, ovlastio sam danas Ministarstvo finansija da osnuje fond bezbednosti“, rekao je Kurti.
On je najavio da će fond biti regulisan zakonima, a biće korišćen samo uz odobrenje Vlade.
„Prikupljena sredstva biće namenjena za korišćenje u skladu sa strategijom bezbednosti Kosova za koju se očekuje da bude odobrena od strane Vlade. Rad ovog fonda biće regulisan odgovarajućim proceduralnim aktima i koristiće se isključivo u svrhe koje odredi Vlada. U skladu sa važećom zakonskom regulativom, sprovodiće se procedure za poreklo finansijskih sredstava u cilju očuvanja integriteta fonda i njegove namene“, kazao je on.
Kurti je pozvao se građane takozvanog Kosova i one u dijaspori, da, kroz donacije, doprinesu bezbednosti pokrajine, preneo je „Kosovo onlajn“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala