- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Jutjub blokirao RT i Sputnjik u Evropi, nedostupan i kanal srpskog Sputnjika

© Sputnik / Ramilь SitdikovLogo Jutjuba
Logo Jutjuba - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Kompanija „Gugl“ odlučila je da odmah blokira Jutjub kanale povezane sa televizijom RT i agencijom Sputnjik u Evropi.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
„Zbog rata koji je u toku u Ukrajini odmah blokiramo Jutjub kanale u celoj Evropi povezane sa RT i Sputnjikom. Biće potrebno vreme da naši sistemi ovo u potpunosti realizuju“, saopštila je evropska kancelarija „Gugla“ na Tviteru.
Blokiran je i Jutjub kanal Sputnjika Srbija, a kolege iz evropskih redakcija potvrđuju da su i njihovi Jutjub kanali blokirani.
Televizija RT je nakon odluke Gugla da ga blokira u Evropi pozvao svoje gledaoce da pređu na slobodnu video platformu Odysee, na kojoj možete gledati i emisije Sputnjika Srbija.
Ovaj potez usledio je nakon najave predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen da Evropska unija namerava da zabrani ruske medije u državnom vlasništvu, uključujući Sputnjik, RT i njihove filijale, u okviru novih sankcija uvedenih Rusiji u vreme njene vojne operacije u Ukrajini.
U ponedeljak je Instagram, Meta (ranije Fejsbuk), ograničio pristup novinskoj agenciji Sputnjik i RT-u širom Evropske unije.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije naglasilo da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Fejsbuk logo - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
RUSIJA
Udar na Sputnjik: Blokiran na Instagramu, ograničen na Fejsbuku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala