- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Svitolina pred odustajanjem – Potapova objavila saopštenje

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaRuska teniserka Anastasija Potapova
Ruska teniserka Anastasija Potapova  - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Elina Svitolina (Ukrajina) i Anastasija Potapova (Rusija) po svemu sudeći neće odigrati meč prvog kola turnira u Montereju, pošto ukrajinska teniserka ne želi da se sastane sa Ruskinjom.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
Svitolina je na društvenim mrežama „zapretila“ da će se povući sa turnira ukoliko čelnici ženskog tenisa (WTA) ne preduzmu nešto povodom trenutne situacije.
Ukrajinska teniserka u saopštenju je navela da očekuje od krovne organizacije da sledi pravila Međunarodnog olimpijskog komiteta, odnosno da ne dozvoli Rusima i Ruskinjama da se takmiče pod nacionalnim simbolima svoje domovine.
„Ukoliko se to ne dogodi neću igrati u ponedeljak u Montereju, niti u budućnosti protiv bilo koje teniserke iz Rusije ili Belorusije“, dodala je Svitolina.
Iako je potpuno jasno da ruski sportisti nemaju ništa sa situacijom u Ukrajini, drugi takmičari nastavljaju da upliću politiku u sport.
VTA se i dalje nije oglasio, ali zato jeste Potapova koji je u svom saopštenju navela da bi dete u njoj, isto ono dete koje se zaljubilo tenis, trebalo da nastavi da sanja svoj san, a to je igranje tenisa.
„Kao dete sam sanjala da igram tenis bez da sam zamišljala da ću birati protiv koga ću igrati. Teško je objasniti političarima da za mene ne postoji protivnik iz druge države, borim se za sebe, za svoju igru, za što bolji rezultat. Nažalost, profesionalni sportisti postali su taoci trenutne situacije“, napisala je Potapova.
„Igranje tenisa je naš izbor i naš san, zbog toga svakodnevno treniramo i konstantno pokušavamo da budemo bolji. Iako mi politika nije poznata, protiv sam tuge, suza i rata. Mir ujedinjuje svet. I, dete bi trebalo da nastavi da sanja“, dodala je ruska teniserka.
Duel između Svitoline i Potapove po rasporedu treba da se odigra u ponedeljak u 20 časova.
Predstoji nam ceo dan da vidimo da li će se VTA oglasiti i ako to učini, šta će biti rešenje.
„Moraćemo da podnesemo tužbu“ – Tarpiščev reagovao na odluku FIFA i UEFA
Jedini način da se zaustavi „ruski talas“ – Ukrajina hoće da ga izbaci iz tenisa
Najavljena promena pravila, Đoković na putu da dobije još jedno „zeleno svetlo“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala