- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

DNR: Do 2. marta otvoren koridor za napuštanje opkoljenog Marijupolja

© Sputnik / Igor Maslov / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva odbrane DNR Eduard Basurin
Portparol Ministarstva odbrane DNR Eduard Basurin - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Snage DNR predlažu stanovnicima opkoljenog Marijupolja da do 2. marta napuste grad duž dva posebna koridora. Garantujemo bezbednost kretanja na deonicama auto-puta E58, u pravcima prema Zaporožju i prema teritoriji Rusije, rekao je portparol Narodne milicije DNR Eduard Basurin.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
Basurin je ranije rekao da će Marijupolj u utorak biti potpuno opkoljen, te da je potrebno stvoriti humanitarni koridor oko grada da bi civili mogli da ga napuste.
Grad Marijupolj je drugi po broju stanovnika, bio je treći posle Makijevke, sada je verovatno drugi. Zbog toga će morati sve da se uradi da civilno stanovništvo ne strada. Inače, postoji veoma veliki problem sa hranom. Vojska je organizovala prikupljanje hrane za sebe, jer se žale da nemaju šta da jedu. Shodno tome, oduzeće je civilima. To ćemo morati nekako da rešimo i da pokušamo da odblokiramo grad što pre, da napravimo humanitarni koridor kako bi ga civili napustili. Nakon toga ćemo se pozabaviti samim gradom“, rekao je Basurin za televizijski kanal „Rusija 24“.
Basurin je upozorio da Služba bezbednosti Ukrajine i bataljon Azov pripremaju provokacije protiv ruskih jedinica u rejonu Marijupolja, Gorlovke, Donjecka.
„Službenici SBU zajedno sa Azovim i Nacionalnom gardom odlučili su da naprave provokaciju protiv Ruske Federacije. Kako? Presvuku se u uniforme ruske vojske, u uniforme naših vojnika, naše republike, i ubijaju civile. Možete zamisliti kakve će biti vesti po celom svetu”, rekao je Basurin.
Rusija je u četvrtak ujutru pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“ i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć.
Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini. On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da položi oružje i ode kući.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski  - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
RUSIJA
Zelenski: Od pregovora sa Rusijom nema rezultata koji su potrebni Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala