- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bojkot govora Lavrova u Ženevi; Zaharova: Licemeri

© REUTERS / POOLSnimljeni govor ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova na sednici UN o ljudskim pravima u Ženevi
Snimljeni govor ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova na sednici UN o ljudskim pravima u Ženevi - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Veliki broj zapadnih delegacija koje učestvuju na konferenciji o razoružanju u Ženevi napustile su salu u znak bojkota tokom emitovanja govora ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, prenosi agencija Frans pres.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
„Diplomate su demonstrativno napustile salu na početku Lavrovljevog govora koji je unapred snimljen“, navodi se u saopštenju.
Kada je prenos počeo, diplomate iz velikog broja zemalja predstavljenih na konferenciji napustile su salu, van koje je bojkot pozdravljen aplauzom, navodi agencija. Među onima koji su ostali da saslušaju ministra ostale su delegacije Jemena, Alžira, Venecuele, Sirije i Tunisa.

Zaharova: Licemeri

Komentarišući za Sputnjik ovaj bojkot, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da oni nikada nisu napuštali salu kada je govorila delegacija Ukrajine čiji je režim ubijao civile u Donbasu.
„Licemeri čije je zločinačko ćutanje izazvalo sukob“, konstatovala je ona.
Ranije je poseta Lavrova Konferenciji o ljudskim pravima UN i Konferenciji o razoružanju otkazana zbog zabrane leta za njegov avion od strane zemalja EU.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala