- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zelenski ponovo apeluje na EU da hitno primi Ukrajinu u organizaciju

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski  - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski ponovo se obratio Evropskoj uniji, zahtevajući da se Ukrajina neodložno primi u EU po novoj, posebnoj proceduri.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
„Obraćamo se Evropskoj uniji u vezi hitnog članstva Ukrajine po novoj, posebnoj proceduri. Zahvalni smo partnerima što su uz nas, ali naš cilj je da budemo zajedno sa svim Evropljanima i, što je najvažnije, da budemo ravnopravni“, rekao je Zelenski u obraćanju na Telegramu.
Zelenski je saopštio i da je doneta odluka da se učesnici borbenih dejstava sa stvarnim vojnim iskustvom puste iz zatvore kako bi ispravili svoju krivicu.
„Odobrena je odluka koja nije bila laka sa moralnog stanovišta, ali je korisna sa stanovišta naše odbrane. U uslovima vanrednog stanja, učesnici borbenih dejstava, Ukrajinci sa pravim ratnim iskustvom biće pušteni iz pritvora i moći će da kompenzuju svoju krivicu na najvećim žarištima rata. Takođe, nekim ljudima koji učestvuju u protivterorističkim operacijama ukinute su sve sankcije. Sada je ključna odbrana“, istakao je ukrajinski lider.
Ranije je ukrajinski predsednik rekao da je došao odlučujući trenutak da se „prekinu višegodišnje diskusije“ i da se donese odluka o članstvu Ukrajine u EU.
Ivica Dačić - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
SRBIJA
Dačić: Ukrajina je kolateralna šteta pritisaka sa Zapada
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala