- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Vučić: Kragujevac je pravi grad za investicije

© Tanjug / Miloš MilivojevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić na ceremoniji povodom početka izgradnje fabrike kompanije „Vaker Nojzon“ u Kragujevcu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na ceremoniji povodom početka izgradnje fabrike kompanije „Vaker Nojzon“ u Kragujevcu - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao svečanosti obeležavanja početka izgradnje nemačke kompanije „Vaker Nojzon“, rekao je da je Kragujevac pravi grad za investicije, jer je oduvek bio grad industrije i pozvao na druge kompanije da investiraju u najveći grad Šumadije.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
„Nemačka mudrost kaže da je lako započeti, ali da je istrajnost u umetnosti, odnosno uspehu. Naš lepi Kragujevac, srce Šumadije, oduvek je bio grad industrije, često generator razvoja Srbije i nema boljeg mesta. da ugostite svoju kompaniju nego Kragujevac“, rekao je Vučić.
Podsećajući da je nemačka kompanija „Vaker Nojzon“ prešla dug put od osnivanja do danas, kada se njenim akcijama trguje na Frankfurtskoj berzi, predsednik je rekao da živi za dan kada će Srbija imati mnogo porodičnih kompanija, koje će biti lideri. u raznim industrijama.
„Nadam se da će i drugi investitori biti dodatno zainteresovani za ulaganje u Kragujevac“, rekao je Vučić i dodao da kompanije prepoznaju radnu etiku naših ljudi i da je tako naša zemlja u društvu onih za koje smo mislili da su daleko ispred nas.
© Tanjug / Miloš MilivojevićČlan izvršnog odbora „Vaker Nojzona“ Feliks Bitenbek, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministarka privrede Anđelka Atanasković
Član izvršnog odbora „Vaker Nojzona“ Feliks Bitenbek, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministarka privrede Anđelka Atanasković - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
Član izvršnog odbora „Vaker Nojzona“ Feliks Bitenbek, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministarka privrede Anđelka Atanasković
On je dodao da kompanija planira da nastavi projekat dualnog obrazovanja sa kragujevačkim školama, podsetivši da u taj projekat, kada je polako uveden u Srbiju, gotovo niko nije verovao.
Vučić je istakao da nemačke kompanije u Srbiju uvek donose vekovno iskustvo, ogromno znanje i veliki kapital, prenosi Tanjug.
„Ovde je danas više od 600 zaposlenih, a očekujem i nadam se da će ih biti preko 1.000, pa i više kada budu doneli odluku o novom proizvodnom ugovoru“, rekao je Vučić i dodao da je država dala subvencije od 1,6 miliona evra za ovaj novi pogon koji pomaže zapošljavanje 200 Šumadinaca, Kragujevčana, što dalje vodi ka većim prihodima grada, industrije, izvoza.
Vučić je istakao i da je Nemačka ubedljivo prvi partner Srbije, sa 6,5 milijardi evra robne razmene prošle godine.
„Važno nam je da imamo više ovakvih nemačkih kompanija, jer su veliki izvoznici“, rekao je Vučić.
On je dodao da je za sam Kragujevac važno da širi svoju naučnu bazu, da u tom gradu ima sve više istraživačko-razvojnih centara.
On je Kragujevčanima poručio i da pepeo odlazi u istoriju i da država ulaže 18 miliona evra u zamenu igličastih bojlera, gasnih bojlera, kao i uklanjanje pepeljara, što znači čistiji vazduh i bolji standard. života.
On je dodao da su u toku radovi na severnom magistralnom putu obilaznice oko Kragujevca, ali da postoji problem sa cenom, jer zbog krize rastu cene građevinskog materijala, repromaterijala.
"I zato je važno pozvati nemačke investitore da ulažu u Srbiju, jer to ne samo da doprinosi ubrzanom rastu naše zemlje, već učimo i stičemo znanja na najvišem nivou. Hvala vam što ulažete u Srbiju, i čekamo odluku o izgradnji dodatnog pogona na 30.000 kvadratnih metara“, rekao je Vučić.
Nova rekonstruisana kula Kliničkog centra Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
SRBIJA
Srbija dobila novi Klinički centar - imaće heliodrom i opremu najnovije generacije /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala