- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Šta se dešava sa organizmom ako svakog dana pijete kiselu vodu

© pixabayKisela voda
Kisela voda - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
Pratite nas
Iako mnogi tvrde da je kisela voda dobra, kao i da ima brojnije pozitivne efekte na organizam u odnosu na običnu vodu i gazirana pića, šta se dešava ukoliko je pijete svaki dan?
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
Iako vam se čini koko bi konzumiranje puno kiselih pića moglo da bude loše za vaš organizam, vaše telo će zapravo prirodno održavati stabilan alkalni nivo za vas.
Prema „Heltlajnu“, vaši bubrezi i pluća će obaviti posao ili ukloniti višak ugljen-dioksida koji pijete (koji stvara mehuriće u vodi), tako da ne morate da brinete da li ćete možda popiti previše kisele vode, prenosi B92.
Ako ste morali da birate između gaziranih slatkih pića i vode, gazirana voda je očigledan pobednik. Zato što neće uništiti vašu zubnu gleđ kao veštački zaslađen sok.
Ipak, ako vaša gazirana voda ima neku vrstu zaslađivača ili ukusa, to bi moglo da utiče na vaše zubenakon nekog vremena. Najbolje je da se držite obične kisele vode.
Prema nekim studijama, gazirana voda zapravo pomaže da pročistite grlo i poboljšate sposobnost gutanja, što cće pomoći vašem varenju.
U dvonedeljnoj studiji, 40 osoba koje su pile gaziranu vodu su češće praznile creva nego uobičajeno, zbog čega je 58 odsto učesnika prijavilo smanjenje problema sa zatvorom, piše „It dis not det“.
Iako je istraživanje ograničeno, neki kažu da konzumiranje gazirane vode zapravo može da pomogne u poboljšanju zdravlja srca snižavanjem LDL (lošeg) holesterola i šećera u krvi, a istovremeno povećavajući HDL (dobar) holesterol.
Takođe je objavljeno da se procenjeni rizik od smanjenja srca tokom 10 godina umanjuje za 35 odsto kada se pije gazirana voda.
Nervozna devojka - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
DRUŠTVO
Kako manjak sna utiče na emocije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala