- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Skandalozan zahtev crnogorskog novinara – traži progon dopisnika medija iz Srbije i Rusije

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastava Crne Gore
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
Pratite nas
Predsjednik Udruženja novinara Crne Gore i dopisnik SRNE iz Podgorice Tihomir Burzanović podnio je jutros prijavu protiv novinara Srđana Kusovca koji je na portalu Analitika objavio tekst naslovljen: “Ovo je trenutak da AEM i Tužilaštvo iz Crne Gore uklone rusko-srpsku propagandu”.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
Kusovac traži da se zabrani rad novinara koji izvještavaju za srpske i ruske medije.
Tihomir Burzanović je u prijavi napisao: “U ovom se tekstu meni kao dopisniku Srpske novinaske agencije SRNA, kao i članovima Udruženja novinara Crne Gore koji rade za medije u Srbiji, i ruske medije sa sjedištem u Srbiji crta meta i traži se da nam se zabrani elementarno pravo na rad, upotrebljavaju se najprljaviji izrazi kao što je “kloaka”.
Kusovac je pomenutom tekstu napisao da više država EU, Britanije i SAD koordinirano zatvara, kako tvrdi, destruktivne ruske državne i paradržavne televizije i da je zato “pravi trenutak da najzad obuzdamo anticrnogorsku propagandu kojoj su i tijelo i glava drugdje”.
On poziva Tužilaštvo i Agenciju za elektronske medije da postupe na isti način kao i toliko država EU, čiji deo Crna Gora, kako kaže, želi i treba da bude, uz poruku: “Sad ili nikad. Sljedeće prilike, bojim se, neće biti”.
Kusovac je bio glavni urednik “Pobjede”, i jedan od novinara koji su svesrdno branili lik i djelo predsjednika DPS-a.
Ruska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
Podkast
Rat, sankcije i protivudar Moskve | Novi Sputnjik poredak
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala