- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Ovacije za film „Heroji“, priču o junacima kosovskog boja kojih nema u epskim pesmama

© Foto : JADRANKA ILIC Ekipa filma „Heroji“ reditelja Gorana Nikolića
 Ekipa filma „Heroji“ reditelja Gorana Nikolića - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
Pratite nas
Svetska premijera filma „Heroji“ reditelja Gorana Nikolića održana je u okviru jubilarnog Festa u punoj sali Doma omladine. Ekipa dugometražnog ostvarenja, inače Nikolićevog rediteljskog debija ispraćena je ovacijama.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
Priča „Heroja“, smeštena u srednjovekovnoj Srbiji posle Kosovskog boja, posvećena je svim herojima koji nisu ovekovečeni u pesmama. Ovo je priča o ratniku koji, preživevši bitku, pokušava da se vrati kući. Put nastavlja sa divljim dečakom kojeg slučajno sreće…
U ulozi ratnika našao se glumac Mladen Sovilj, dečaka igra Todor Jovanović, a glas naratora u filmu pripada Žarku Lauševiću.
Reditelj Nikolić, prisetivši se svog „zaljubljivanja u film“ koje se dogodilo upravo na Festu 2007. godine, zahvalio se publici rekavši da se nada da su, gledajući „Heroje“ osetili bar deo emocija koje je cela ekipa uložila snimajući film.
Pored glavnih glumaca i reditelja, publici su se poklonili i direktor fotografije Vladimir Đurić, montažer Matija Đukanović, kompozitor Ana Krstajić…
Film „Heroji“ snimljen je u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti Beograd, Fame Solutions Entertainment i Talking Wolf Produtions.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala