- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Nuklearna trijada“ Rusije otpočela borbeno dežurstvo sa pojačanim snagama

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaRaketni sistemi "Jars" i oklopna vozila "Tigar"
Raketni sistemi Jars i oklopna vozila Tigar - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
Pratite nas
Ruske raketne strateške snage, Severna i Pacifička flota, kao i dalekometna avijacija počele su da izvršavaju borbeno dežurstvo sa pojačanim snagama, saopštio je u svom izveštaju predsedniku Rusije Vladimiru Putinu ministar odbrane Sergej Šojgu.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
„Ministar odbrane Ruske Federacije, general armije Sergej Šojgu, podneo je izveštaj vrhovnom komandantu Oružanih snaga Ruske Federacije Vladimiru Putinu da su, u skladu sa njegovim naređenjem, dežurne snage komandno-kontrolnih punktova Raketnih strateških snaga, Severne i Pacifičke flote i Komande dalekometne avijacije počele da vrše borbeno dežurstvo sa pojačanim ljudstvom“, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
U nedelju je predsednik Putin, na sastanku sa ministrom odbrane Rusije Sergejom Šojguom i načelnikom Generalštaba Rusije Valerijem Gerasimovom, naredio da se snage za obuzdavanje (nuklearna trijada) prebace u režim borbenog dežurstva.
Ruska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
Podkast
Rat, sankcije i protivudar Moskve | Novi Sputnjik poredak
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala