- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov objasnio Dodiku situaciju u Ukrajini

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih  poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
Pratite nas
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov je detaljno objasnio situaciju u Ukrajini srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku, saopšteno je na sajtu Ministarstva inostranih poslova Rusije.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.

„Detaljna pojašnjenja ruske strane u vezi sa situacijom oko Ukrajine, motivi za donošenje odluka koje je donelo naše rukovodstvo prihvaćeni su sa razumevanjem“, navodi se u saopštenju.

Pored toga, potvrđena je i obostrana privrženost strogom poštovanju Dejtonskih sporazuma o Bosni i Hercegovini, kao i borbi protiv rasta pokušaja da se prepišu sadržani u njima i odobreni od strane Saveta bezbednosti UN principi u korist EU i NATO-a, a na štetu naroda Republike Srpske, istaknuto je u Ministarstvu inostranih poslova Rusije.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije naglasilo da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Ruska vojna avijacija osvojila je vazdušnu prevlast nad celom teritorijom Ukrajine, izjavio je u portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
RUSIJA
Putin saopštio Makronu tri uslova koja Ukrajina bezuslovno mora da prihvati
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala