- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Kusturica: Počeo lov na veštice, nisam direktor ruskog teatra

© Sputnik / SkrinšotEmir Kusturica
Emir Kusturica - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
Pratite nas
Proslavljeni režiser Emir Kusturica demantovao je informaciju da je postavljen za direktora Teatra ruske armije, navodeći da takvo tumačenje verovatno ide iz srodnosti internacionalne reči „režiser“ i „direktor“.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
„Ja nisam nikakav direktor Teatra vojske Rusije, nekadašnjeg Teatra sovjetske armije, nego sam poslednja tri meseca razgovarao o mogućnosti postavljanja na scenu mojih filmova u formi teatarskoj“, naveo je Kusturica za Sputnjik.
On je istakao da u Teatru ruske armije može da gostuje kao reditelj „kad ova burna vremena prođu“.
„Ta dezinformacija da sam ja direktor, ona verovatno ide iz srodnosti internacionalne reči režiser i direktor. To se vrlo lako može proveriti kod Rusa, u nekim papirima i lako se može doći do istine“, precizirao je Kusturica.
Komentarišući vest da je zbog te činjenice češki festival Febiofest odlučio da mu oduzme nagradu festivala Kristijan, Kusturica je rekao da to samo govori da je krenuo takozvani lov na veštice.
„Zapravo, pravoverni i krivoverni neće biti deljeni religijski nego ideološki. Ja se nagrade jedva i sećam, ali to mene ne uzbuđuje, neka oni tu nagradu uzmu, ako ima šta da se uzme“, zaključio je on.
Pogledajte poslednju epizodu iz serijala "Emir Kusturica - moj život"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala