- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Pentagon: Sposobni smo da zaštitimo sebe, saveznike i partnere

CC BY 2.0 / Flickr / Paulo O / Pogled na Pentagon
Pogled na Pentagon - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
Pratite nas
Portparol američkog Ministarstva odbrane rekao je da Pentagon ostaje uveren u svoju sposobnost da zaštiti sebe, svoje saveznike i partnere, uključujući i u oblasti strateškog obuzdavanja, nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin naredio poseban režim borbenog dežurstva u ruskim atomskim snagama, prenosi Fajnenšel tajms.
Prethodno je Vladimir Putin, na sastanku sa ministrom odbrane Rusije Sergejom Šojguom i načelnikom Generalštaba Rusije Valerijem Gerasimovom, naredio da se snage za obuzdavanje prebace u režim borbenog dežurstva. Bela kuća je odgovorila da NATO ne preti Rusiji i nazvala je Putinovu naredbu odgovorom na nepostojeće pretnje.
„Ostajemo uvereni u našu sposobnost da zaštitimo sebe, naše saveznike i partnere, uključujući i oblast strateškog odvraćanja“, rekao je portparol, a prenosi list.
Portparol je dodao da Pentagon "nema razloga da sumnja" u izveštaje da je Putin stavio snage za obuzdavanje u stanje visoke pripravnosti i taj potez ocenio kao "korak ka eskalaciji".
Istovremeno, list primećuje da je predstavnik Pentagona odbio da kaže da li je američko ministarstvo odbrane promenilo svoju nuklearnu politiku kao odgovor na Putinove akcije.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
RUSIJA
Putinovo novo naređenje: Da budu spremne i atomske snage
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala