- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Fenomenalni Nikola – tripl-dabl i dobro poznata „šema“ zapečatili sudbinu Kraljeva! /video/

© AP Photo / Jack DempseyNikola Jokić i Domantas Sabonis
Nikola Jokić i Domantas Sabonis - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
Pratite nas
Srpski košarkaš Nikola Jokić upisao je tripl-dabl i doneo pobedu Denver Nagetsima nad Sakramento Kingsima. Bogdan Bogdanović pružio je solidnu partiju u pobedi Atlanta Hoksa nad Toronto Reptorsima.
Jokić je meč završio sa 18 poena (6/16), deset skokova i 11 asistencija.
Srpskom košarkašu je ovo bio 16. tripl-dabl ove sezone, a 79. u karijeri (73 u regularnom delu šampionata), uz pomoć kojeg su Nagetsi zabeležili peti trijumf u nizu, koji je došao dobro poznatom kombinacijom.
Naime, nedavno je protiv Golden Stejta Jokić dodao loptu Monteu Morisu, koji je pogodio trojku uz zvuk sirene za pobedu, a sada se desilo nešto slično.
Moris i Jokić su igrali dva na dva sa Sabonisom i Foksom, a srpski centar je postavio odličan blok svom plejmejkeru, koji je pogodio trojku za 113:110, da bi na kraju momak iz Sombora zapečatio sudbinu rivala.
Ovakvom spletu okolnosti prethodila je rezultatska klackalica tokom gotovo svih 48 minuta igre.
Denver je vodio tokom prvog poluvremena, da bi se Sakramento vratio i krajem treće deonice imao +7, ali je usledila serija domaćina od 14:0.
Uspeli su Kingsi da se vrate i povedu, a posle trojke Morisa usledio je promašaj Sabonisa, da bi upravo Jokić sa linije penala osigurao pobedu svoje ekipe.
Pored Jokića, sjajni su bili i Eron Gordon sa 23 poena i devet skokova i pomenuti Moris sa 21 poenom, četiri skoka i tri asistencije.
Na drugoj strani istakao se Dieron Foks sa 26 poena, pet skokova i deset asistencija. Harison Barns je dodao 24 poena, Džastin Holidej je imao 15, dok je pomenuti Sabonis ubacio 14 uz 16 skokova i sedam asistencija.
Dejan Bodiroga i Peđa Stojaković proslavljaju pobedu u finalu Svetskog prvenstva u košarci 2002. u Indijanapolisu, SAD - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
SPORT
Ispovest legende: Zašto Bodiroga nije otišao u Ameriku i šta se 2005. desilo sa SCG?
U noći između subote i nedelje nastupio je i Bogdan Bogdanović, koji je pomogao Atlanta Hoksima da savladaju Toronto Reptorse sa 127:100.
Atlanta je rešila pitanje pobednika furioznom trećom deonicom koju su dobili sa neverovatnih 38:16, pa glavni igrači poslednji kvartal praktično nisu ni igrali.
Bogdanović je za 29 minuta ubacio 14 poena (5/11), uz šest skokova i po dve ukradene lopte i asistencije.
Pored njega istakao se neverovatni Trej Jang sa 41 poenom i 11 asistencija, dok su na drugoj strani najbolji bili Fred Vanvlit sa 24 poena i devet asistencija, Prešs Ačiuva sa 21 poenom i devet skokova i Paskal Sijakam sa 14 poena i deset uhvaćenih lopti.
Legenda spojila Srbina koji je „promenio“ Ameriku – i Jokića /video/
Kapitenka srpskih lavica ide u Ameriku – potpisala za Čikago!
Drama u El-Eju: 26 sekundi utakmice trajalo 20 minuta! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala