- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal: Zapanjujuće je kako se stvari brzo menjaju

© AP Photo / Eduardo VerdugoRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
Pratite nas
Španski teniser Rafael Nadal govorio je o titulu osvojenoj u Akapulku, te se prisetio početka sezone i povratka tenisu nakon višemesečne pauze.
Nadal je u finalu Akapulka savladao Britanca Kemrona Norija, a prethodno je u polufinalu bio bolji od Danila Medvedeva, od ponedeljka najboljeg tenisera sveta.
Njemu je to bila 91. titula u karijeri, ukupno četvrta u Meksiku, a ujedno je došao i do učinka od 15-0 od početka 2022. godine, u koju je ušao posle oporavka od operacije stopala.
„Akapulko je turnir na kojem je igralo pet od šest najboljih igrača. Bilo je komplikovano, ali sam ipak uzeo trofej. Pre samo nekoliko nedelja sve je delovalo nemoguće. Zapanjujuće je kako se stvari brzo menjaju – od toga da nisam mogao da treniram, do ovog momenta“, izjavio je Nadal.
Nekada prvi teniser planete dao je svoj sud o samom finalu, koje je završeno sa 6:4, 6:4.
„Ovo nije bio moj najbolji meč na turniru, daleko od toga, ali gledano sa pozitivne strane dobio sam dva seta protiv jednog od najspremnijih igrača u ovom trenutku. Vodio sam 6:4, 5:2, to znači da mi je nivo tenisa i dalje visok i da mogu da igram sa najboljima. Nori vam ne da da se opustite, morate uvek biti na prstima do kraja meča. Servis mi je funkcionisao, osim malo pred kraj meča, kada sam morao da nađem način da završim sve. Bilo je sve u tome da pobedim i iskoristim greške rivala“, kaže Nadal.
Što se tiče nastavka godine, Španac, koji je završnicu prošle sezone završio ranije zbog operacije, nema previše briga.
„Dobro sam, nisam izgubio set tokom turnira, a prva dva dana nisam bio mnogo na terenu. Fizički sam se osećao veoma dobro bez obzira na veliku vlažnost. Kada sam počinjao da igram, sve mi je bilo novo, čini mi se da pobede sada više cenim nego kada sam imao 18 godina. Nestvaran je osećaj kada osvojite turnir sa 35 godina“, podvukao je vlasnik 21 Grend slem titule.
Iz Španije „stiže uragan“ – tinejdžer uspeo da zaseni Đokovića, Federera i Nadala!
Toni Nadal napao porodicu Đoković
Đoković ne zaboravlja, stigla je i poruka iz Melburna: „Hvala, Novače!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala