- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ministarstvo odbrane: Oružane snage Rusije pogodile više od hiljadu vojnih objekata u Ukrajini

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov
Portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
Pratite nas
Tokom specijalne vojne operacije, ruska vojska je pogodila 1.067 objekata vojne infrastrukture u Ukrajini, uključujući 27 komandnih mesta i centara za komunikaciju i 38 protivvazdušnih raketnih sistema, izjavio je u nedelju portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.
Od početka specijalne vojne operacije, ruske oružane snage su pogodile 1.067 objekata vojne infrastrukture u Ukrajini“, rekao je Igor Konašenkov.
On je objasnio da oni obuhvataju 27 komandnih mesta i centara veze Oružanih snaga Ukrajine, kao i 38 protivvazdušnih raketnih sistema PVO - S-300, Buk M-1 i Osa, kao i 56 radarskih stanica.
Konašenkov je rekao da je 27. februara uništeno sedamprotivvazdušnih raketnih sistema, uključujući jedan S-300 u blizini grada Kramatorska. U predgrađu Černigova oborena su 3 jurišna drona „Bajraktar ​​TB-2“.
„Takođe, od početka operacije uništena su 254 tenka i druga borbena oklopna vozila, 31 avion na zemlji, 46 višecevnih bacača, 103 oruđa poljske artiljerije i minobacača, 164 jedinice specijalnih vojnih vozila“, rekao je Konašenkov.

Nastavićemo da se dostojanstveno ponašamo prema ukrajinskim vojnicima koji su se predali

Konašenkov je dodao da će Oružane snage Rusije nastaviti dostojanstveno da se odnose prema svim vojnicima ukrajinskih oružanih snaga koji su položili oružje.
„Razumemo da su se zakleli narodu Ukrajine. Svi oni koji su položili oružje i prekinuli otpor biće vraćeni svojim porodicama. Ali znamo kako se ukrajinski nacisti ponašaju prema malobrojnim zarobljenim ruskim vojnicima. I vidimo da su mučenja ista kao i mučenja koja su izvodili nemački nacisti i njihovi poslušnici-policajci tokom Velikog otadžbinskog rata. Sva lica, glasovi, brojevi telefona, njihove koordinate, IP adrese, kao i prepiska svih ukrajinskih nacista umešanih u zlostavljanje naših drugova su snimljeni i identifikovani", rekao je Konašenkov.
On je dodao da se to odnosi i na lidere kijevskog režima i njihove izvršioce, koji „direktno pozivaju na maltretiranje ruskog vojnog osoblja kršeći konvenciju o postupanju prema ratnim zarobljenicima".
"Svi ćete biti pronađeni i neminovno ćete snositi tešku odgovornost", rekao je Konašenkov.
Ruski vojnici - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
RUSIJA
Očekuje se početak pregovora Moskve i Kijeva, Zaharova: Rusija ima prijatelje u svetu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala