- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Francuzi o moćnoj Ruskinji: „Žena koja se nikoga ne plaši“

© AFP 2023 / ADRIAN DENNISMarina Granovskaja
Marina Granovskaja - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
Pratite nas
Marina Granovska, generalna direktorka Čelsija i žena koja je zavredela mnoga priznanja za sportske uspehe aktuelnog šampiona Evrope, opisana je od strane francuskog „Ekipa“ kao beskompromisni pregovarač sa reputacijom jednog od najstrožih fudbalskih pregovorača.
Granovska je za 2021. godinu dobila „Zlatnu loptu“ italijanskog lista Tutosporta, a sada je zavredela pažnju i uglednog frnacuskog lista.
„Ekip“ je opisao moćnu Ruskinju kao damu koja se ne plaši sukoba i sa najmoćnijim ličnostima u sportu i ako nekog ko neumorno prati potpise najtraženijih fudbalskih zvezda što je nebrojano puta i dokazala.
Desna ruka Romana Abramoviča čoveka koji je nedavno predao upravljanje Čelsija poverenicima – nema problem da protivreči agentima pa čak ni onim poput Mina Rajole, i neumorno radi čak i kada bi mogla da ima vremena za odmor.
Kada je stigla u Čelsi 2013. godine nije se verovala da je Marina „gvozdena dama“, ali je ona svoje veštine pregovaranja vrlo brzo dokazala, a i rezultati Čelsija mogu da posluže kao dokaz.
Njena uloga postala je još značajnija i vidljivija kada je Roman Abramovič zbog problema sa vizom morao da se udalji iz Londona, a moćna dama preuzme posao u svoje ruke.
U fudbalskom svetu iako ima strogu reputaciju, za nju ne postoje ružne reči već je stručnjaci krase najlepšim epitetima.
„Kada je upoznate otkrivate nekog finog, zabavnog i veoma kulturnog“, istakao je Olivije Letang, predsednik francuskog Lila.

Pre karijere u Čelsiju, Granovska je Abramoviču pomagala u naftnoj kompaniji da bi vremenom dolaskom ruskog milijardera u London, dama izgradila status najmoćnije žene u fudbalu.

Među brojnim transferima dosta pažnje privukao je besplatni dolazak Tijaga Silve koji je bio jedna od vodećih figura za osvajanje Lige šampiona.
Ostao je upamćen je i odlazak Edena Azara u Real Madrid uz naknadu od 134 miliona funti uprkos tome što je fudbaleru ostalo još smao godinu dana ugovora sa Čelsijem.
Fil Foden (levo, Mančester siti) i Abdulaje Duakure (desno, Everton) - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
SPORT
Nameštaljka u engleskoj eliti? /video/
Srpski fudbaler Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
SPORT
Srbin priča isključivo na terenu: „Ljudi stvaraju kontroverze, već sam sve zaboravio“
Večiti derbi - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
SPORT
Danas je „Dan D“ u srpskom fudbalu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala