- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nameštaljka u engleskoj eliti? /video/

© AP Photo / Jon SuperFil Foden (levo, Mančester siti) i Abdulaje Duakure (desno, Everton)
Fil Foden (levo, Mančester siti) i Abdulaje Duakure (desno, Everton) - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
Pratite nas
Utakmica između Mančester sitija i Evertona u engleskoj Premijer ligi imala je toliko očigledan i skandalozan propust sudija da su mnogi pomislili da je, prosto i jednostavno, nameštena.
U 27. kolu Premijer lige, Mančester siti je savladao Everton rezultatom 1:0, ali je utakmica ostala u senci skandala.
Aktuelni šampion je poveo u 82. minutu golom Fila Fodena, a samo tri minuta kasnije vezista te ekipe Rodri je igrao rukom u kaznenom prostoru svoje ekipe.
Španac je očigledno loptu primirio rukom, što prema fudbalskim pravilima nije dozvoljeno, ali sudije u specijalnoj VAR sobi su javile glavnom arbitru Polu Tirniju da nije potrebno ni da pogleda ponovljeni snimak, jer elemenata za penal, prema njihovom očigledno pogrešnom mišljenju, nije bilo.
„Moja trogodišnja ćerka je mogla da vam kaže da je to penal. Ovo je u najboljem slučaju nesposobnost sudija, a ako nije, onda neko mora dami objasni šta je ovo“, izjavio je menadžer Evertona Frenk Lampard, koji je bio ljut i zato što glavni sudija nije barem pogledao snimak.
Iz Premijer lige su naveli da sudije u VAR sobi nisu videle dovoljno dokaza da je lopta većim delom pogodila Rodrija u nedozvoljeni deo ruke, nego što nije.
Menadžer Sitija Pep Gvardiola rekao je da je mislio da je razlog zbog kojeg penal nije dosuđen taj što je napadač Everton Rišarlison prethodno tokom iste akcije bio u ofsajdu, ali su britanski mediji kasnije potvrdili da to nije bio slučaj.
„Ja sam se samo molio da ne bude penal. Nisam imao dobar ugao da vidim, ali mi se želudac prevrnuo“, izjavio je strelac pobedonosnog gola Fil Foden.
Reakcija navijača posle meča – i to ne samo Evertonovih, već i Sitijevih i svih ostalih – bila je više nego jasna, a mnogi su mišljenja da je utakmica jasno nameštena.
„Još jedna sramna sudijska odluka koja samo pokazuje koliko je cela liga korumpirana“.
„Rodri je sa namerom kontrolisao loptu rukom, kako to nije penal?“.
Izvinite momci, penal je bio čist“, naveo je jedan navijač Sitija.
„Everton ima puno pravo da bude besan na VAR. Ogromna greška, Everton je trebalo da dobije penal“.
„Ovo je sramno. Ovo je penal svakog dana u nedelji. Everton je opljačkan“.
Iako do kraja Premijer lige ima još 14 kola za Karamele, a 11 za Građane, ova odluka bi mogla da bude ključna.
Siti je trenutno prvi sa šest bodova prednosti i utakmicom više od Liverpula, dok je Everton na poslednjem mestu pred zonu ispadanja, sa samo bodom više od osamnaestoplasiranog Barnlija.
Ukoliko Everton ispadne i/ili Siti osvoji titulu u neizvesnoj završnici koju će odlučiti samo koji bod, verovatno će biti vraćanja na ovakvu odluku sudija u VAR sobi.
Plasman obezedio SofaScore LiveScore
Večiti derbi - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
SPORT
Danas je „Dan D“ u srpskom fudbalu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala