- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

EU zabranjuje rad RT i Sputnjika i potpuno zatvara nebo za ruske avione

© SputnikSputnjik i RT - cenzura
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
Pratite nas
Ministri inostranih poslova Evropske unije odlučili su da se zabrani rad RT-a, Sputnjika i svih pratećih kompanija, saopštio je šef evropske diplomatije Žozep Borelj. On je dodao da je dogovoreno i da se svim ruskim avionima zabrani let nad nebom iznad EU.
Borelj je, takođe, rekao da se pojedine ruske banke isključuje iz međunarodnog međubankarskog sistema SVIFT, kao i da se zabranjuju sve operacije sa Centralnom bankom Rusije, te da se zamrzavaju njeni aktivi u EU.
Ranije je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla da će u Evropskoj uniji biti zabranjena "medijska mašina Kremlja", precizirajući da je reč o televiziji RT, agenciji Sputnjik i njihovim pratećim kompanijama.
Evropska komisija je, takođe, predložila da se zabrane letovi svih ruskih aviona iznad Evropske unije, uključujući i privatne avione.
"Zatvaramo vazdušni prostor za Ruse. Predlažemo zabranu svih aviona koji pripadaju Rusiji, koji su registrovani u Rusiji i koji su pod kontrolom Rusije. Ovi avioni neće moći da sleću, uzleću i proleću iznad teritorije Evropske unije. To se odnosi na sve avione: privatne, čarter ili bilo koje druge avione koji su pod kontrolom ruskih fizičkih ili pravnih lica", rekla je Ursula fon der Lajen.
Glavna urednica novinske agencije „Rusija sevodnja“ i televizije „RT“ Margarita Simonjan - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
RUSIJA
Margarita Simonjan reagovala na zabranu RT-a i Sputnjika u EU
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala