- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Dijana Đoković – Velika majka najvećeg Novaka (video)

© Sputnik / Branko MaksimovićDijana Đoković i Marina Rajević Savić
Dijana Đoković i Marina Rajević Savić - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
Pratite nas
Porodica je ključ i baza svega, kaže Dijana Đoković - majka naboljeg tenisera na svetu svih vremena i gošća novog izdanja emisije „Dok anđeli spavaju“ autorke Marine Rajević Savić.
Dijana je rođena u Beogradu i ćerka je vojnih lica, medicinskih radnika. Sa suprugom Srđanom ima tri sina – Novaka, Marka i Đorđa.

Majka šampiona sveta

Na pitanje kakav osećaj budi činjenica da je njen sin planetarno popularni sportista, Dijana kaže da je ona, pre svega - majka.
„To je moj prvi osećaj. Naravno da sam jako ponosna na sve to što je Novak ostvario, ali sam pre svega majka tri sina i to uvek moram da naglasim. Nikada ne mogu da odvajam Novaka od Marka i Đoleta jer za mene su oni moja tri bisera i jako sam ponosna na svu trojicu“, kaže Dijana.
Prema njenim rečima, Novak je ostvario ono što je želeo, a oni su mu dali vetar u leđa da to postigne.
„To što je on uradio je stvarno neverovatno. Biti u nečemu prvi na svetu i toliko godina – 360 nedelja, to je fascinantan podatak. U početku, doduše, nisam verovala da je to moguće, jer nisam od onih koji maštaju o nečemu što je nedostižno. Ali, Srđan je bio taj koji nam je svima ulio veru i nadu i onda smo počeli da verujemo, a kada je Novak kao junior počeo da ostvaruje uspehe shvatila sam da stvarno može i onda smo zdušno radili svi za njega, cela porodica, familija, svi smo bili uz njega 200 posto i svo naše vreme i sve što smo radili bilo je zbog njega“, seća se Dijana.

Živeli smo za Novaka

Kako kaže, reći da su se žrtvovali za Novaka je teška, jaka reč koju ne bi upotrebila, ali dodaje da su svi zaista živeli njegov život.
„Živeli smo za njega, ali mi smo to želeli, to je bio pre svega naš izbor, da ga podržimo u tome što je on stvarno želeo, a pokazalo se da zaista ima materijala. Jer, drugo je kada ti podržavaš nešto, a dete nema talenta i ne ostvaruje rezultate. On je svojim rezultatima u stvari pokazivao da sve što smo mi radili još dok je bio junior ima rezultate. Srđan je sa njim putovao po belom svetu i kod koga god da je bio pokušavao je da dobije informaciju da li kod njega ima tog materijala, da li on stvarno može da bude u top deset ili najbolji na svetu, kako je to pokojna Jelena Genčić rekla“, priča Dijana.
Ali, dodaje Novakova majka, talenat je pet posto, a 95 posto je rad:
„On je pokazao da je jako disciplinovan i da je posvećen takvom načinu života. On je to želeo, što se kaže, iz petnih žila, njegov san je bio da osvoji Vimbldon, da podigne taj pehar i bude najbolji na svetu.“
Žao joj je, kaže, što nije bilo dovoljno vremena i energije da se istom merom posvete i drugoj dvojici sinova, Marku i Đorđu.
„Tu mi je malo neka seta da smo možda mogli i više, ali zaista ne možeš da imaš tri šampiona u kući, bilo bi malo previše“, kaže Dijana kroz smeh.
Majka Novaka Đokovića u emisiji je govorila o sinu šampionu, njegovoj nesebičnosti, interesovanjima i mentalnoj snazi, ali i o svom odrastanju, roditeljima i onome čemu su je učili, upoznavanju sa suprugom Srđanom, odgajanju sinova i onome što ona danas uči od njih.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala