- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Zeleni sok koji rešava problem sa skrivenom masnoćom u telu

CC0 / / Zeleni sok
Zeleni sok - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
Pratite nas
Postoji piće puno hranljivih materija koje se lako priprema i može pomoći da se ubrza varenje i da se reši problem sa opasnim telesnim masnoćama.
Središnji deo našeg tela sadrži visceralnu – ili skrivenu – masnoću, koja nije vidljiva niti se može dodirnuti. Previše ove masti može povećati rizik od hroničnih zdravstvenih stanja kao što su bolesti srca i metabolički poremećaji.
Međutim, salo se može lako rešiti zelenim sokom od dva sastojka, kažu velnes stručnjaci. Evo šta treba da znate o tome.

Sok od korijandera

Stručnjaci tvrde da sok od korijandera može pomoći ljudima koji imaju velike količine visceralne masti u svom telu. Poznato je da korijander ima širok spektar lekovitih aktivnosti koje uključuju antidijabetičke, antioksidativne i antikancerogene funkcije.
Objasnili su da je kombinacija listova, semena i cvetova korijandera prepuna visokog sadržaja antioksidanata koji mogu da pomognu varenju i da se izbore sa mastima.

Mešanje sa sokom od limuna

Sok od korijandera je popularan za brzo mršavljenje. Deluje tako što ubrzava vaš metabolizam, čime se brže sagoreva više kalorija. Možda vam se neće dopasti njegov ukus, ali mešanje sa sokom od limuna poboljšava ukus i daje veći efekat.
Studija objavljena u časopisu „Journal of Agriculture & Biology“ istraživala je efekte dijetetskih suplemenata sa semenkama korijandera na skladištenje lipida visceralnog masnog tkiva kod pacova u rastu.
Glodari su hranjeni ili standardnom hranom za pacove ili hranom dopunjenom zdrobljenim semenom korijandera. Istraživači su primetili veliku razliku u visceralnoj masti među glodarima nakon nekoliko nedelja.
Utvrđeno je da dodatak ishrani korijanderom povećava količinu mononezasićenih i polinezasićenih masnih kiselina u visceralnom masnom tkivu, a takođe smanjuje sadržaj masnih kiselina. Korijander je takođe povećao odnos omega 3: omega 6 u visceralnom masnom tkivu, prenosi portal Magazin Novosti.
Dalje istraživanje objavljeno u časopisu „Journal of Animal and Veterinary Advances“ proučavalo je efekte suplementacije semenkama korijandera. Ova studija je potvrdila hipolipidemijsku i antioksidativnu funkciju semena kod prepelice koja je smanjila taloženje abdominalne masti kod životinje. Prethodne studije su dokazale da listovi korijandera podstiču metabolizam povećavajući lučenje insulina, koji pomaže u kontroli šećera u krvi.
Devojka drži slatkiš - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
DRUŠTVO
Tri načina da prestanete da jedete na nervnoj bazi
Sok od paradajza - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
DRUŠTVO
Zašto sok od paradajza nije za svakoga i kada ga ne treba konzumirati
Maslačak - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
DRUŠTVO
Zašto je dobro piti čaj od maslačka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala