- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Zavisnost od kriptovaluta postala dijagnoza

CC0 / / Haker
Haker - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
Pratite nas
Psihoterapeuti širom sveta uočili su rast broja „kripto-zavisnika“, ali tržište je veoma brzo odgovorilo na ovaj problem – sve više stručnjaka za lečenje bolesti zavisnosti se specijalizuje za odvikavanje od trgovanja kriptovalutama, a u SAD je već nekoliko klinika otvorilo posebne ogranke namenjene onima koji ne mogu da kontrolišu ovu svoju naviku.
U proteklih nekoliko godina zabeležen je veliki rast investicija na tržištu kriptovaluta, kao i osoba koje trguju njima.
Kriptovalute sada ne kupuju samo oni koji imaju viška novca, već i osobe sa prosečnim primanjima koje se nadaju da će kupovinom i preprodajom istih brzo zaraditi. Problem je međutim što to konstantno praćenje tržišta digitalnog novca može da pređe i u zavisnost.

Kako da znate da li ste zavisni?

Kripto-zavisnost je relativno nov fenomen. Ogleda se u patološkoj opsesiji koja traži konstantno praćenje kripto-tržišta i kompulzivnoj kupovini i prodaji digitalnih valuta.
Ova vrsta zavisnosti, kao i sve druge, može veoma negativno uticati na zdravlje.
Oni su često ekstremno euforični kada beleže dobre rezultate u trgovini ali mogu zapasti i u veliku uznemirenost kada im trgovanje „ne ide od ruke“.
Psiholozi kažu da kripto-zavisnici imaju najviše sličnosti sa kockarima, i upozoravaju da ovu zavisnost ne treba shvatati olako, jer se među kockarima beleži najveći broj samoubistava iz grupe onih koji imaju bolesti zavisnosti, prenosi Bif.rs.
Bitkoin - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
EKONOMIJA
Američki berzanski broker predviđa sudnji dan za bitkoin
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala