- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Lamanšu zadržan ruski teretni brod

© Sputnik / Sputnik FranceFrancuski ribari pokušavaju da blokiraju Lamanš nezadovoljni dozvolama koje daje Velika Britanija posle Bregzita
Francuski ribari pokušavaju da blokiraju Lamanš nezadovoljni dozvolama koje daje Velika Britanija posle Bregzita - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
Pratite nas
U kanalu Lamanš zadržan je ruski brod, javlja „Frans pres“, pozivajući se na pomorsku prefekturu Francuske. Ruska ambasada u Francuskoj potvrdila je ovu informaciju.
„Ambasada je primila hitan poziv od kapetana ruskog teretnog broda tokom koga je on saopštio da su francuske vlasti zadržale plovilo u Lamanšu“, saopšteno je iz ambasade.
Kako je precizirano, konzularno odeljenje ambasade odmah je stupilo u kontakt sa francuskim vlastima kako bi se dobilo objašnjenje.
Prema navodima „Frans presa“, ruski brod je prevozio automobile u Sankt Peterburg, a trenutno je preusmeren u Bulonj na Moru u departmanu Pa de Kale.
Mediji pišu da je reč o komercijalnom brodu. Carinska služba ga je presrela u noći između petka i subote. Pretpostavlja se da pripada ruskoj kompaniji protiv koje je EU uvela sankcije.
Radio-stanica „Frans blu“, pozivajući se na pomorsku prefekturu, javlja da je brod plovio iz Ruana, prevozio je automobile i imao je dozvolu za plovidbu u francuskim vodama.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala