- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kapitenka srpskih lavica ide u Ameriku – potpisala za Čikago!

© Foto : FIBASrpska košarkašica Tina Krajišnik u duelu sa Južnom Korejom
Srpska košarkašica Tina Krajišnik u duelu sa Južnom Korejom - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
Pratite nas
Tina Krajišnik, kapitenka košarkašica Srbije, karijeru će nastaviti u ženskoj NBA ligi (WNBA), nakon što je potpisala ugovor sa ekipom Čikago Skaj, saznaje Sputnjik.
Tina Krajišnik, koja je sa reprezentacijom Srbije osvojila zlatnu medalju na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u Španiji, napustiće uskoro Galatasaraj i otisnuće se „preko bare“, gde će se oprobati sa najboljim košarkašicama sveta u najjačoj ligi.
Tridesetogodišnja Tina, inače diplomirani psiholog, brusiće formu u WNBA za predstojeće Svetsko prvenstvo koje Srbiju očekuje u 2022. godini i biće održano u Australiji.
Krajišnik je prve košarkaške korake napravila u Loznici, irala je u Radivoju Koraću, Crvenoj Zvezdi, Pečuju, Miškolcu i Šopronu. U maju 2021. godine usledio transfer u Galatasaraj.
Odlične partije u reprezentativnom dresu i u turskom šampionatu u dresu Galatasaraja nisu promakle klubovima iz Amerike, a čak tri su bila zainteresovana da u svoje redove dovedu centra srpskog nacionalno tima. Tinin izbor pao je na Čikago Skaj.
Ona će sa popularnim Skajom potpisati trening-kamp ugovor i, kako saznaje Sputnjik, pojaviće se u Čikagu početkom maja, kada joj istekne ugovor sa sadašnjim klubom.
U Americi bi trebalo da ostane oko četiri meseca, kada će se zaputiti na Mundobasket u Australiji koji počinje 22. septembra.
Devojka rođena u Sarajevu 1991. godine koja može da odgovori pozicijama krilnog centra i centra, krenuće tako stopama Sonje Vasić, Ane Dabović i Jelene Bruks.
Srpska košarkašica Tina Krajišnik u duelu sa Južnom Korejom - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2022
SPORT
Tina Krajišnik za Sputnjik: Sa jednom nogom ću da trčim, samo da ne vide da me boli
Košarkašice Srbije proslavljaju pobedu nad Belgijom na Evropskom prvenstvu - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2022
SPORT
Srbija u Amerikanki ima novog lidera – srušen i Brazil!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala