- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sajt moldavskog Sputnjika dostupan na novim elektronskim adresama

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaLogo novinske agencije Sputnjik
Logo novinske agencije Sputnjik - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
Pratite nas
Sajt agencije Sputnjik Moldavija dostupan je na novim elektronskim adresama, saopštila je redakcija agencije.
„Sajtovi Sputnjika Moldavija ponovo rade i dostupni su na novim adresama. Danas su vlasti Moldavije objavile da se ukida sajt agencije od 26. februara 'zbog odluke Službe za informacije i bezbednost'. Ali neće moći tako lako“, objavila je redakcija agencije na Telegramu.
Sajtovima agencije na ruskom, moldavskom i rumunskom jeziku može se pristupiti preko sledećih elektronskih adresa: ru.md.sputniknews.com,, md.sputniknews.com, ro.md.sputniknews.com.
Vesti agencije Sputnjik Moldavija mogu se takođe pratiti na njihovom kanalu na Telegramu.
Ranije je redakcija agencije Sputnjik Moldavija saopštila da je dobila obaveštenje od vlasti iz Kišinjeva da će sajt agencije biti blokiran od 26. februara, dok se radio-emitovanje ukida od 7. marta.
Parlament Moldavije je 24. februara proglasio vanredno stanje u trajanju od 60 dana zbog situacije u Ukrajini i pretnji po bezbednost Moldavije. Komisija za vanredne situacije Moldavije naložila je da će provajderi morati da blokiraju pristup sajtovima koji šire dezinformacije koje utiču na nacionalnu bezbednost.
Takođe, režim vanrednog stanja daje pravo vlastima da kontrolišu širenje informacija u medijima. Služba za informisanje i bezbednost poziva sve administratore sajtova u Moldaviji da odmah udalje neistinite članke o eskalaciji situaciji u Ukrajini, kao i vesti koje podstiču mržnju, masovne nerede ili rat.
Logo novinske agencije Sputnjik - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
RUSIJA
Moldavija blokira sajt agencije Sputnjik
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala