https://lat.sputnikportal.rs/20220226/ovo-je-formula-za-smanjenje-stete-od-slatke-hrane-u-telu-1134593670.html
Ovo je formula za smanjenje štete od slatke hrane u telu
Ovo je formula za smanjenje štete od slatke hrane u telu
Sputnik Srbija
Svi dijetetičari se slažu da su deserti, kolači i slatka peciva štetni za organizam. Sputnjik je razgovarao sa nutricionistom Julijom Pigarevom kako bi otkrio... 26.02.2022, Sputnik Srbija
2022-02-26T20:58+0100
2022-02-26T20:58+0100
2022-02-26T20:58+0100
društvo
društvo
stil života
ishrana
magazin
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e6/02/15/1134593678_0:241:2785:1808_1920x0_80_0_0_78b80faccb658dae51fd70ee7a5965e6.jpg
Negativan stav nutricionista prema ovim namirnicama objašnjava se sastavom ugljenih hidrata i masti koje one sadrže. Stoga, kako bi se smanjio njihov negativan uticaj na telo, Julija Pigareva predlaže da izaberete pravo vreme za njihovu konzumaciju.On je dodala da je pre deserta najbolje pojesti proteinsku hranu uz dosta povrća, jer će to ne samo da se ne zloupotrebljava količina slatke hrane i sprečiti i nagli porast šećera u krvi.„Važno je odabrati glavno jelo dosta pre deserta. Savremeni nutricionisti preporučuju da jedete proteinski obrok sa prilogom od mnogo povrća, koje ima vlakna. Nakon takvog obroka, mogućnost da se pojede velike količine deserta će sigurno biti minimalna“, objašnjava ona, prenosi Sputnjik mundo.Julija Pigareva je zaključila da je ovo najpreporučljivije za minimiziranje oštećenja organizma, jer šećer neće preterano opterećivati pankreas i smanjiti rizik od razvoja bolesti usled hiperglikemije.
https://lat.sputnikportal.rs/20220218/zasto-neki-ljudi-mogu-mnogo-da-pojedu-i-da-se-ne-ugoje-1134470236.html
https://lat.sputnikportal.rs/20220213/jeftini-a-dostupni-pet-najboljih-narodnih-lekova-za-efikasno-smanjenje-holesterola-1134316194.html
https://lat.sputnikportal.rs/20220204/sest-stvari-koje-ne-smete-da-radite-posle-jela-1133969684.html
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Vesti
sr_RS
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e6/02/15/1134593678_27:0:2758:2048_1920x0_80_0_0_d4249832a6f0cc1cb2fc4f91c7df115b.jpgSputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
društvo, stil života, ishrana, magazin
društvo, stil života, ishrana, magazin
Ovo je formula za smanjenje štete od slatke hrane u telu
Svi dijetetičari se slažu da su deserti, kolači i slatka peciva štetni za organizam. Sputnjik je razgovarao sa nutricionistom Julijom Pigarevom kako bi otkrio kako se šteta koju ova hrana nanosi našem zdravlju može svesti na minimum.
Negativan stav nutricionista prema ovim namirnicama objašnjava se sastavom ugljenih hidrata i masti koje one sadrže. Stoga, kako bi se smanjio njihov negativan uticaj na telo, Julija Pigareva predlaže da izaberete pravo vreme za njihovu konzumaciju.
„Dezert treba jesti posle normalnog obroka. To je bolje nego jesti slatkiše samo iz zabave. Morate da shvatite da kada jedete glavno jelo, onda su manje šanse da pojedete veliku količinu deserta“, naglašava nutricionista.
On je dodala da je pre deserta najbolje pojesti proteinsku hranu uz dosta povrća, jer će to ne samo da se ne zloupotrebljava količina slatke hrane i sprečiti i nagli porast šećera u krvi.
„Važno je odabrati glavno jelo dosta pre deserta. Savremeni nutricionisti preporučuju da jedete proteinski obrok sa prilogom od
mnogo povrća, koje ima vlakna. Nakon takvog obroka, mogućnost da se pojede velike količine deserta će sigurno biti minimalna“, objašnjava ona,
prenosi Sputnjik mundo.
Julija Pigareva je zaključila da je ovo najpreporučljivije za minimiziranje oštećenja organizma, jer šećer neće preterano opterećivati pankreas i smanjiti rizik od razvoja bolesti usled hiperglikemije.