- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Odgovor na sankcije: „Roskosmos“ obustavlja saradnju sa Evropom na kosmodromu Kuru

© Fotohost Kongressa molodыh učёnыh / Uđi u bazu fotografijaRoskosmos
Roskosmos - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
Pratite nas
Kao odgovor na sankcije Evropske unije, ruska svemirska agencija „Roskosmos“ suspendovala je saradnju sa Evropom na kosmodromu Kuru, a takođe povlači svoje zaposlene iz Francuske Gvajane, saopštio je šef „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin.
„Kao odgovor na sankcije Evropske unije protiv naših preduzeća, 'Roskosmos' suspenduje saradnju sa evropskim partnerima po pitanju organizacije svemirskih lansiranja sa kosmodroma Kuru i povlači svoj tehnički kadar iz Francuske Gvajane ", navodi se u saopštenju Rogozina na Telegramu.
Rogozin je takođe saopštio da je učešće SAD u ruskom projektu slanja interplanetarne stanice „Venera D“ neprikladno u svetlu novih i starih sankcija koje su na snazi.
Dan ranije je savet ministara spoljnih poslova zemalja EU odobrio drugi paket sankcija, a razlog su akcije Rusije u ukrajinskoj krizi.
Predsednik Rusije Vladimir Putin ranije je u specijalnom obraćanju građanima Rusije saopštio da je doneo odluku o pokretanju specijalne vojne operacije u Donbasu. Šef države istakao je da planovi Rusije ne uključuju okupaciju Ukrajine.
Prezident Rossii Vladimir Putin vo vremя rossiйsko-koreйskih peregovorov v širokom sostave  - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
RUSIJA
EU uvela sankcije Putinu i Lavrovu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala