- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Suspenzija Rusije u Savetu Evrope – dobar razlog da zauvek zalupimo vrata

© Sputnik / Юliя Zыrяnova / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
Pratite nas
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij oglasio se povodom suspenzije članstva Rusije u Savetu Evrope i PS SE rekavši da je to „dobar razlog da se zalupe vrata i zauvek zaboravi na te besmislice“.
„Sada nas odasvud teraju, kažnjavaju, plaše, a mi se opet ne plašimo. Savet Evrope i PS SE su suspendovali članstvo Rusije. Potpuna nepravda... A i priključili smo se nepromišljeno. Dok smo bili zeleni“, konstatovao je Medvedev.
Takođe je upozorio na mogućnost konačnog revidiranja odnosa sa zemljama koje su uvele sankcije protiv Rusije.
„Ima i dobrih vesti. Sankcije mogu biti odličan povod da konačno revidiramo odnose sa tim zemljama koje su ih uvele, uključujući i prekid dijaloga o strateškoj stabilnosti“, napisao je Medvedev na stranici na „Vkontakte“.
Medvedev nije isključio mogućnost i da se „odustane od svega, uključujući Sporazum o smanjenju i ograničavanju strateškog ofanzivnog naoružanja (START 3)“.
Medvedev je predvideo da će zbog sankcije doći do konsolidacije vlasti, vladajućih elita i građana, a Zapad je upozorio: „Čekajte“.
On je konstatovao da su sankcije mit i fikcija, te da ih usvajaju zbog političke nemoći i nesposobnosti da promene politiku Rusije.
„Smatram da je svim pametnim ljudima očigledno: sankcije su mit, fikcija, stilska figura. Ja sam u potpunosti ravnodušan prema tim ograničenjima prava u inostranstvu. Ja sam državljanin Rusije. I time je sve rečeno. A sankcije uvode iz očiglednog razloga. Zbog političke nemoći koja proizilazi iz nesposobnosti da se promeni politika Rusije“, istakao je Medvedev.
On je poručio da će Rusija simetrično odgovoriti na zamrzavanje aktiva ruskih državljana i kompanija u inostranstvu.
Takođe je dodao da će operacija zaštite Donbasa biti sprovedena u potpunosti, a da te zabrane ništa neće izmeniti. Medvedev je precizirao da će operacija trajati dok se ne postignu svi rezultati o kojima je govorio predsednik Rusije – „ni manje ni više“.
Podsetimo, na novoj sankcionoj listi EU našao se, između ostalih, i Dmitrij Medvedev. Ograničenja se tiču zamrzavanja imovine. Kako je Medvedev rekao, ni on ni članovi njegove porodice nemaju nikakve račune u inostranstvu, niti bilo kakvu imovinu.
Prethodno je premijer Poljske Mateuš Moravjecki saopštio da je Savet Evrope pokrenuo proceduru privremenog obustavljanja članstva Rusije u toj organizaciji, na inicijativu njegove zemlje i Ukrajine.
Savet Evrope - Strazbur  - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
RUSIJA
Reakcije iz Rusije na privremeno suspendovanje prava u Savetu Evrope
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala