- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Putin naredio obustavu napada, ali su oni nastavljeni kada je Ukrajina odbila pregovore

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je ruski lider Vladimir Putin juče, u iščekivanju pregovora koji je trebalo da se održe u Minsku, naredio da se obustave napadi, ali su oni potom nastavljeni budući da je Ukrajina odbila da učestvuje u njima.
„Juče je ruski predsednik naredio da se obustave napadi ruskih snaga usled iščekivanja pregovora sa ukrajinskim rukovodstvom. Istina, borbe su nastavljene tamo gde su bili sukobi sa nacionalistima i banderovcima koji su koristili automobile i kamione nalik na džihad-mobile, samo ih sad nazivaju bander-mobilima“, istakao je.
Peskov je takođe prokomentarisao i sankcije koje je Zapad uveo Rusiji rekavši da su te mere veoma ozbiljne ali da se Moskva pripremila.
On je istakao da Rusija preduzima sve mere kako bi ekonomija zemlje nastavila da funkcioniše.

„Kada je reč o odgovoru na te sankcije, potrebno je prvenstveno da sprovedemo analizu kako bismo koordinisali naše mere koje su u skladu sa interesima Rusije“, kazao je on.

Prezident Rossii Vladimir Putin vo vremя rossiйsko-koreйskih peregovorov v širokom sostave  - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
RUSIJA
EU uvela sankcije Putinu i Lavrovu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala