- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Četa ukrajinskih vojnika koje su „sahranili“ u Ukrajini predala se ruskoj vojsci i stigla na Krim

© AP Photo / Vadim GhirdaPripadnici ukrajinskih snaga stoje pored tenka na obali Azovskog mora u Mariupolju
Pripadnici ukrajinskih snaga stoje pored tenka na obali Azovskog mora u Mariupolju - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
Pratite nas
Četa ukrajinskih graničara sa Zmijskog ostrva koje su ukrajinski i zapadni mediji „sahranili“, a predsednik Vladimir Zelenski „posmrtno odlikovao“ – stigli su u Sevastopolj, saopštio je zamenik komandanta ruske Crnomorske flote, general-major Mihail Jasnikov.
Ukupno 82 vojnika Oružanih snaga Ukrajine koji su se predali ruskoj vojsci stigli su na Krim tegljačem „Šahtjor“. Kako sami kažu, položili su oružje tokom pregovora.

„Mornari Crnomorske flote sa poštovanjem su prihvatili odluku ukrajinskih graničara. Pre toga je razrađen bezbedan koridor za prebacivanje vojnika u Sevastopolj. Njima će biti pružena medicinska pomoć. Snabdeveni su suvim obrocima i flaširanom vodom“, rekao je Jasnikov.

Kako je precizirao, nakon što prođu sve procedure, ukrajinski vojnici će se vratiti svojim porodicama.
Ranije su mediji pisali da je četa ukrajinskih vojnika na Zmijskom ostrvu navodno poginula tokom borbe. Kasnije je ruska vojska saopštila da su se vojnici predali.
Podsetimo da je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu apelovao na rusku vojsku da se sa poštovanjem odnosi prema ukrajinskim vojnicima koji odluče da se predaju.
Predsednik Rusije Vladimir Putin ranije je u specijalnom obraćanju građanima Rusije saopštio da je doneo odluku o pokretanju specijalne vojne operacije u Donbasu. Šef države istakao je da planovi Rusije ne uključuju okupaciju Ukrajine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala