- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Berane – protest zbog manjinske Vlade: Nećemo dozvoliti da na vlast vrate otimače svetinja

© Sputnik / Boban NovovićProtest u Beranama protiv formiranja manjinske vlade
Protest u Beranama protiv formiranja manjinske vlade - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
Pratite nas
U Beranama je održan još jedan protest u organizaciji Demokratske Crne Gore zbog najave formiranja manjinske vlade, sa kog je poručeno da se neće dozvoliti da se na vlast vrate otimači svetinja. Protestu su prisustvovali poslanici i ministri Jakov Milatović i Milojko Spajić.
Okupljenima ispred zgrade Opštine obratio se lider Demokrata Aleksa Bečić, poručivši da on u Beranama nije gost, već da se nalazi u svom gradu.
„Ja sam običan narodni čovjek koji je dobio čast da predvodi častan i pošten narod koji pobjeđuje i koji će pobijediti. Ne pamtim veći skup ispred Opštine, Berane je pobjeđivalo kad je najteže bilo. Ovo večeras me nije iznenadilo, jedna, dvije, tri pobjede nijesu dovoljne. Svaka pobjeda naredna mora da bude ubjedljivija jer smo slobodu dobili i slobodu ćemo čuvati. Nije svejedno kome se daje glas, dobro presuđujte“, naglasio je on.
© Sputnik / Boban NovovićProtest u Beranama protiv formiranja manjinske vlade
Protest u Beranama protiv formiranja manjinske vlade - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
Protest u Beranama protiv formiranja manjinske vlade
Bečić je naveo da su ga optužili da osniva Demokrate jer će možda ići stopama Darka Pajovića i Pozitivne.
„Nama je volja naroda svetinja, ona se uvijek mora poštovati. Da se to poštovalo u ovih godinu u dana ne bi nas doveli do ovoga. Doveli su nas da nakon najljepšeg novembra, dovedu sve to u pitanje. Da li je zbog toga vrijedna naša borba“, kazao je on.
Ponovio je da su sve što su obećali ispunili.
„Rekli smo majkama i radnicima, vratićemo naknade i daćemo otpremnine. To smo ispunili. Jesmo li obećali da nećemo izdati litijsku borbu i to smo ispunili, nije bilo lako. Sjetite se 28. decembra i sjednice, tada su pojedini poslanici počeli da se kolebaju. Tada je jedan poslanik rekao da neće da uđe u salu, a dobio je glasove jer su obećali da će da promijene Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Bilo je vrlo složeno te večeri, ja sam u 11 uveče odlučio da verifikujem mandat poslanici Zoronjić da bi se izglasao zakon”, kazao je Bečić.
On je naglasio da se nikad nisu kolebali.
„Problem je izdaja, a ne svađe i sujete. Imaju od mene ponudu od prvog dana, sjedite kažite da nećete sa DPS-om i odmah ćemo se dogovoriti. Obilazim Crnu Goru, razgovaram sa građanima, ne mogu da nađem ni jednog birača koji je glasao Za budućnost Crne Gore i da je podržao SNP da ide sa DPS-om. Cijenim tu partiju, ali nema birača koji je to podržao, nisam sreo takvog“, kazao je Bečić.
Poručivši da se narod ne može varati, Bečić je naveo da ovih dana postoji nevjerovatan bijeg od svih izbora.
Bečić je naglasio da bi građani trebalo dobro da paze kako i za koga glasaju, te dodao da ne sumnja u izbor Beranaca.
„Pobjeda u Beranama na izborima u 27. marta otvoriće vrata pobjedama na narednim izborima u Podgorici“, istakao je on.
Predsjednik SO Berane Novica Obradović kazao je da je ovaj grad znao kako se čuva obraz i da su građani znali kako da zaštite jedni druge.
„Ovo je grad iz kojeg je krenula odbrana svetinja. Upravo sa ovog mjesta krenula je izborna volja građana Crne Gore. Želim da poručim svim onima koji hoće na vlast da povrate otimače svetinja da im to nećemo dozvoliti. Pozivamo braću prijatelje s kojima smo osvojili pobjedu da nam se pridruže“, poručio je Obradović.
Nakon protesta, građani su krenuli u protesnu šetnju gradom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala